ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, με την κερκόπορτα που άνοιξε ο Ανανστασιάδης!

ΑΦΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ! Ευρωπαϊκή συγκάλυψη στην ληστεία του μνημονίου και τώρα στόχος, οι καταθέσεις στις “προβληματικές” τράπεζες της Ευρωζώνης! Που βέβαια έγιναν “προβληματικές” διότι η Γερμανία έκανε πλιάτσικο στις καταθέσεις μέσω της δυσφήμισης και του κλίματος ανασφάλειας που καλλιέργησε.

Σε συμφωνία για την ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ έφτασαν οι υπουργοί Οικονομικών της νομισματικής ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία θεωρείται πυλώνας της τραπεζικής… ενοποίησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η σύσταση του Ενιαίου Μηχανισμού Εκκαθάρισης τραπεζών (SRM), «δύναμης» 55 δις ευρώ τα οποία θα δοθούν σε βάθος οκταετίας από εισφορές των ευρωπαϊκών τραπεζών. Επίσης, η συμφωνία δίνει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον κύριο ρόλο στις αποφάσεις για το ποια τράπεζα της Ευρωζώνης χρειάζεται εκκαθάριση, περιορίζοντας έτσι την επιρροή των υπουργών Οικονομικών και των ρυθμιστικών Αρχών κάθε κράτους-μέλους.

Η συμφωνία είχε γερμανική σφραγίδα, καθώς η θέση του Βερολίνου ήταν να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι την πτώχευση μιας τράπεζας, αλλά να δίνεται προτεραιότητα στους μετόχους, στους ομολογιούχους χαμηλής εξασφάλισης και στους καταθέτες (ιδιώτες και επιχειρήσεις) με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο σε κάθε λογαριασμό. Ο δρόμος έχει ανοίξει ήδη για το «κούρεμα» καταθέσεων (bail-in), με το παράδειγμα της Κύπρου, ενώ μένει να επιβεβαιωθεί το καθεστώς των ασφαλισμένων καταθέσεων.http://olympia.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων