Το ποτάμι χωρίς οργή.

Ο Καραμανλής είχε ευθέως μιλήσει για σύστημα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή για ένα ολόκληρο
καθεστώς, το οποίο είχε εγκατασταθεί και διοικούσε τη χώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με φήμες, ο ίδιος ο Καραμανλής, από την ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» μίλησε για 4-5 κρατικοδίαιτους «νταβατζήδες» που ελέγχουν τη χώρα. Τελικά, ούτε ο Καραμανλής κατάφερε να διαλύσει το σύστημα αυτό.
Είναι προφανές, πως αυτό το ολιγαρχικό σύστημα ΠΑΣΟΚ (δηλαδή...
μια ολόκληρη νομενκλατούρα, στον οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό χώρο) είχε ως πολιτικό του εκπρόσωπο τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ, μέσα από το οποίο αιματοδοτούταν και επιβίωνε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα, ο πολιτικός φορέας ΠΑΣΟΚ διαλύεται, όμως μένει αλώβητο ολόκληρο το κρατικοδίαιτο σύστημα ΠΑΣΟΚ, το οποίο τώρα κινδυνεύει κι αυτό με άμεση κατάρρευση και απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής αυτό το σύστημα καταφέρνει να επιβιώνει και να κερδίζει, όταν η ελληνική κοινωνία σαρώνεται από σφοδρή οικονομική κρίση, μέσω της συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενο τους υπαρξιακούς μικροπολιτικούς υπολογισμούς ορισμένων πολιτικών. Αλλά αυτή η συνεργασία σε λίγο θα πάψει λόγω πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Και απ’ ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει πρόθυμος να στηρίξει την υπάρχουσα κατάσταση, θέλοντας να στήσει το δικό του πολιτικοοικονομικό σύστημα, για να εδραιωθεί στην εξουσία.
Εκτιμούμε πως όλες αυτές οι προσπάθειες που βλέπουμε εμβρόντητοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ να εξελίσσονται, μέσα από κινήσεις τύπου «58», «ελιών», «ποταμιών» κ.λ.π. οι οποίες ξαφνικά εμφανίζονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις και το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται, είναι οι σπασμοί αυτού του συστήματος, που απροκάλυπτα πλέον θέλει σε μία ύστατη προσπάθεια να καπελώσει και πάλι την ελληνική κοινωνία. Θέλει να παρεμβάλει πολιτικά σχήματα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους στις στάνες των νέων σχημάτων, ώστε να μπορεί να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Ταυτόχρονα διαλύει τη ΧΑ από τα δεξιά της ΝΔ.
Αν υποθέσουμε πως οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, τότε, ρίχνοντας μια ματιά βλέπουμε έκπληκτοι πως τα νεοεμφανιζόμενα (από το πουθενά) πολιτικά σχήματα, που είναι σχήματα χωρίς λαό, δηλώνουν πρώτοι ότι θα τα ψηφίσουν εκείνοι οι πολίτες που δεν τους αγγίζει η κρίση. Δηλαδή, η καλοβολεμένη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία του τόπου. http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8859.html

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων