Και όμως το διαδίκτυο δεν είναι «ελεύθερο» – Απαράδεκτο πρόστιμο σε χρήστη του facebook γιατί άσκησε κριτική στην αστυνομία!

Μήπως εσείς νομίζεται ότι μπορείτε να συνεχίζεται να ανεβάζετε ό,τι
θέλετε χωρίς επιπτώσεις; Λάθος! Σλοβένος χρήστης του Facebook καλείται να πληρώσει πρόστιμο 104 ευρώ, επειδή με ανάρτηση στον “τοίχο” του άσκησε κριτική στην αστυνομία.

Ο άνδρας σχολίασε την αντίδραση της σλοβενικής αστυνομίας τον περασμένο Ιανουάριο σε αγώνα χάντμπολ μεταξύ των ομάδων της Σλοβενίας και της Ουκρανίας, στον οποίο ξέσπασαν επεισόδια χαρακτηρίζοντας τους… αστυνομικούς “κλόουν”.
Η αστυνομική διεύθυνση της πόλης Τσέλιε ερμήνευσε τα σχόλια ως δυσφήμιση και εξήγησε ότι στον χρήστη του Facebook επιβλήθηκε πρόστιμο για απρεπή συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για την ανάρτηση στο Facebook από πολίτη -  ρουφιάνο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στον τοίχο του χρήστη δημοσιεύθηκε το σχόλιο: “Λοιπόν, η αστυνομία του Βέλενιε επενέβη μόνον όταν έληξαν οι συγκρούσεις… Σύνηθες γι’ αυτούς εκεί τους κλόουν”.
Η αναπληρώτρια Επίτροπος Πληροφόρησης Ροσάνα Λέμουτ Στρλε δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι το προφίλ του χρήστη στο Facebook είναι ιδιωτικό, αλλά και ότι έχει περισσότερους από 800 φίλους.
Με δεδομένο ότι τα σχόλια αναφέρθηκαν στην αστυνομία από έναν πολίτη, η αστυνομία δεν παραβίασε το προφίλ του χρήστη, είπε η κ. Λέμουτ Στρλε.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μία δήλωση που διαβάζεται από περίπου 800 ανθρώπους δύσκολα μπορεί να θεωρεί προσωπική.
Η Επίτροπος Πληροφόρησης Νατάσα Πιρτς Μούσαρ συμβούλεψε τους χρήστες να ακολουθούν στο διαδίκτυο τους ίδιους κανόνες, όπως στην πραγματική ζωή.
Από την άλλη πλευρά, “η αστυνομία με την πολιτική των διώξεων θέτει πρότυπα. Το να τιμωρείται κάποιος, επειδή νευρίασε κάποιους δεν είναι ορθό” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της.http://www.makeleio.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Παγγαίο: Σπάνιες οι φυσικές ομορφιές του

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων