NASA: καταρρέει σύντομα ο βιομηχανικός πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε.

Μια νέα μελέτη της NASA επιβεβαιώνει τις θεωρίες επιστημόνων ότι η εισοδηματική ανισότητα, η εξάντληση των πόρων και η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού, πιθανόν θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του πολιτισμού μας.

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα είμαστε μάρτυρες της διάλυσης του...
πολιτισμού μας, έτσι όπως τον ξέρουμε, σύμφωνα με την έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Goddard Space Flight Center της NASA.

Η απόλυτη καταστροφή που συνέβη σε μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος, θα μπορούσε να “χτυπήσει” και την παγκόσμια οικονομία του καιρού μας, προειδοποιεί η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Οι επιστήμονές της διενήργησαν μια ενδελεχή έρευνα, χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, κοινωνιολογικές και ιστορικές αναλύσεις, αλλά και παρατηρήσεις των φυσικών φαινομένων.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υπερπληθυσμός, η εγκατάλειψη της γεωργίας, η περιορισμένη πρόσβαση στο πόσιμο νερό, η σπατάλη ενέργειας και η άνιση κατανομή του πλούτου θα μπορούσαν όλα μαζί να σημάνουν το τέλος για την κοινωνία όπως την ξέρουμε.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια που προβλέπουν οι επιστήμονες σχετικά με την “πορεία σύγκρουσης” του πολιτισμού μας με την καταστροφή:

Στην πρώτη περίπτωση, θα φαίνεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τελικά η μικρή μειονότητα της παγκόσμιας “ελίτ” θα αρχίσει να καταστρέφει τους πόρους όλων των υπολοίπων. Ακόμα και κάτω από τα πιο “ήπια” ποσοστά κατανάλωσης, οι “έχοντες” θα σπαταλήσουν πολλούς πόρους, προκαλώντας την ένδεια των “μαζών”. Σε αυτό το μοντέλο, ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι καθοριστικός για την καταστροφή.

Το δεύτερο εναλλακτικό σενάριο, βλέπει τις “μάζες” να εξαφανίζονται αμέσως λόγω έλλειψης πόρων, ενώ η “ελίτ” θα εξακολουθήσει να επιβιώνει, για μικρό χρονικό διάστημα όμως.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι μάζες θα πληγούν σκληρότερα και πιο γρήγορα, ενώ τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα δεν θα καταφέρουν να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στις δυσμενείς συνθήκες μέχρι να είναι πολύ αργά.

Για να αποφευχθεί η “Αποκάλυψη” που προβλέπει η NASA, οι επιστήμονες προτείνουν τις εξής πιθανές λύσεις: οικονομική ισότητα, σημαντική μείωση της κατανάλωσης και πιο δίκαια κατανομή των πόρων.

Η παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να βασίζεται σε καθαρότερες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να προσφέρει υποστήριξη σε ένα μικρότερο, πιο συντηρητικό πληθυσμό. Απαιτείται επίσης η άμεση πολιτική δράση για να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της οικονομίας, η απειλή της ρύπανσης και η άδικη κατανομή του πλούτου. Για να διατηρηθεί όχι μόνο η ποιότητα ζωής, αλλά και η ίδια του η ύπαρξη, οι επιστήμονες θεωρούν πως ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η ισορροπία των φυσικών και κοινωνικών συστημάτων.

Πηγή:  econews.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων