Οριστικά αποικία χρέους. 742,5 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουμε για τόκους.

Για όσους είναι πολιτικά ηλίθιοι και δεν το έχουν καταλάβει
ακόμα, δεν βγήκαμε αυτοδύναμα στις αγορές. Μας έβγαλε τεχνητά η Μέρκελ για να νικήσει τους ευρωσκεπτικιστές, ότι τάχα πετυχαίνει το μοντέλο της γερμανικής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Σε ότι αφορά τους δικούς μας, αφήστε το καλύτερα. Προσπαθούν να επωφεληθούν για να διασώσουν τις καρέκλες της εξουσίας τους.
Ανήμερα της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου, Σαμαράς και Βενιζέλος, με την παρότρυνση της Μέρκελ, έκαναν έξοδο στις αγορές. Το ποσό που δανείστηκε ο ελληνικός λαός είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 4,95% για πέντε χρόνια. Πανηγυρίζουν τα διεθνή funds με το ανέλπιστο κέρδος που τους προέκυψε.
Με απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλουμε για τόκους κάθε χρόνο 148,5 εκατομμύρια ευρώ. Στα πέντε χρόνια θα καταβάλουμε για τόκους 742,5 εκατομμύρια και για κεφάλαιο 3 δισεκατομμύρια και συνολικά θα καταβάλουμε 3,7425, δισεκατομμύρια ευρώ. Το χρέος αυτό ρυθμίζεται από το αγγλικό δίκαιο και θα υπάγεται στην αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
Τι θα τα κάνουμε αυτά τα χρήματα; Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα χρήματα αυτά θα δοθούν για επενδυτικά έργα, που σημαίνει ότι θα πάνε στην παρασιτική ολιγαρχία και όχι στον ελληνικό λαό. Εμείς όμως όλοι μας θα κληθούμε να τα πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, με τις περιουσίες μας και το αίμα μας.
Ταυτόχρονα, ο δανεισμός αυτός, έθεσε οριστική ταφόπλακα στο θέμα του κουρέματος του δυσβάστακτου χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης για καλύτερη ρύθμιση της αποπληρωμής του. Η Ελλάδα έγινε οριστικά και για πάντα αποικία χρέους υπέρ των δανειστών.
Καλοφάγωτα λοιπόν τα δανεικά. Δεν μπορεί όμως, κάποια στιγμή θα υπάρξει επιτέλους πραγματική δημοκρατία σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, όπου ο λαός θα ελέγχει μόνος του τα δημόσια χρήματά του και τη δημόσια περιουσία του.
Πέτρος  Χασάπης