Το "Ποτάμι" αποκαλύπτει το ρόλο του ως δεκανίκι επιβίωσης του υπάρχοντος συστήματος

Το «Ποτάμι» αποκαλύπτεται και αποδεικνύει πώς στόχος του είναι
να αποτελέσει το δεκανίκι στήριξης του πολιτικού συστήματος που κυβερνά σήμερα εκπροσωπώντας το οικονομικό-επιχειρηματικό κατεστημένο σε βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών από τα συνεχή μνημόνια και την παράδοση της χώρας άνευ όρων στους δανειστές.
Πριν από λίγη ώρα μιλώντας στο συστημικό-μνημονιακό «Σκάι» ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πώς τάσσεται υπέρ των συνεργασιών γιατί, όπως είπε, «τη λύση στην Ελλάδα θα δώσουν οι συνεργασίες».
Για ποια συνεργασία και με ποιους μιλάει ο κ. Θεοδωράκης; Μα ασφαλώς με τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία. «Το Ποτάμι» δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να επιβιώσει το υπάρχον σύστημα.
Αφού η πρώτη επιχείρηση με την «Ελιά» και τους «58» απέτυχε γίνεται μία δεύτερη προσπάθεια για να ψαλιδιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία άλλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και αυτή αφορά τη Χρυσή Αυγή, αν και εκεί η κυβέρνηση τα βρίσκει δύσκολα μετά τις αποκαλύψεις Π. Μπαλτάκου.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», στο μόνο κόμμα που επιτέθηκε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πώς «είναι θλιβερό κάποιοι στην αξιωματική αντιπολίτευση να θέλουν να τα αλλάξουν όλα, χωρίς να αλλάξει τίποτα».
Ευτυχώς που έρχεται το «Ποτάμι» να κάνει… αλλαγές. Με συνεργασίες βέβαια. Και με ποιους; Φάνηκε αυτό από τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας στις αγορές.
Και όταν μιλάμε για ένα δάνειο της πλάκας, ύψους 2-3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο που κανείς ακόμη δεν ξέρει πόσο θα είναι και με την εγγύηση της Γερμανίας. Κάνει λοιπόν από τώρα πλάτες στην κυβέρνηση το «Ποτάμι» παρά τη συστηματική προσπάθεια να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις μη παρουσιάζοντας καμία πολιτική θέση. Ούτε μία.
Αντιθέτως, τα δείγματα γραφής για το ρόλο που θέλει το σύστημα να παίξει το «Ποτάμι» είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή. Κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές για να κόψει ψήφους, αλλά όχι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για να μην κληθεί να στηρίξει κάποια από τις υποψηφιότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και «προδώσει» τις σκοπιμότητες του.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις, αυτές κοντεύουν να μετατρέψουν το «Ποτάμι» σε… Μισισιπή. Μέρος και αυτές της ύστατης προσπάθειας να παραμένει στην εξουσία το πολιτικό-οικονομικό σύστημα που χρεώνει τους Έλληνες για να κερδίζει αυτό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων