"Πόλεμος" για τη σημαία στις στολές των στρατιωτικών - Ποια αλλαγή προκαλεί αντιδράσεις

Κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)
αποφασίσθηκε η χρήση του Εθνόσημου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις στολές των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Και αυτό προκάλεσε ακόμη και ερώτηση στη Βουλή από την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Τι υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΕΘΑ που είχαν και την ιδέα της αλλαγής:

Το Εθνόσημο όπως προβλέπεται στον Νόμο 48 (ΦΕΚ Α΄ 08/7.6.1975), είναι το επίσημο έμβλημα του Ελληνικού κράτους και το Εθνικό σύμβολο που μπαίνει σε όλα τα ενδύματα και στολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Εθνόσημο είναι σταυρός επί θυρεού, περιβαλλόμενος από φύλλα δάφνης. (βλ. συνημμένο)
Και φυσικά κανείς δεν «ξήλωσε», όπως από κάποιους κακόβουλα αναφέρεται, την Ελληνική σημαία από τις στολές των Ελλήνων αξιωματικών. Άλλωστε το Εθνόσημο – στο οποίο περιλαμβάνεται η ελληνική σημαία – δεν είναι διακοσμητικό των στολών, όπως αντιμετωπίζεται από τους ίδιους κακόβουλους σχολιαστές, αλλά το Εθνικό μας σύμβολο.

Οι δε πολεμικές σημαίες είναι όμοιες με το Εθνόσημο (λευκός σταυρός σε κυανό πλαίσιο). Άλλωστε και οι Αξιωματικοί των ΕΔ δίνουν πάντα τον όρκο τους παρουσία της αντίστοιχης του κλάδου Πολεμικής Σημαίας.

Στο νέο σήμα αναγράφεται πάνω από το Εθνόσημο το ΕΛΛΑΣ αποκλειστικά με Ελληνικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα αν φέρεται στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό.

Με αυτόν τον τρόπο (αντικαθιστώντας το HELLAS που αναγραφόταν πάνω από την Ελληνική Σημαία στο εξωτερικό) προβάλλεται και αποτυπώνεται στη μνήμη των ξένων η ονομασία της χώρας μας μέσω του Ελληνικού αλφάβητου.

Το ίδιο πράττουν σχεδόν όλα τα ξένα κράτη, αναγράφοντας τη χώρα τους με το δικό τους αλφάβητο.http://www.onalert.gr