ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 29 Ελληνες ποδοσφαιριστές ομολογούν ότι έχουν παίξει σε στημένα ματς

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Birkbeck, η οποία έγινε
μετά από σχετική αίτηση της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), παρουσιάζει πως οι ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, εξακολουθούν να προσεγγίζονται από επιτήδειους για να επηρεάσουν με τηναπόδοσή τους την έκβαση αγώνων.
Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.500 ποδοσφαιριστές της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας και το 12,8% των Ελλήνων παραδέχθηκαν ότι δέχτηκαν κρούση για να αλλοιώσουν αποτέλεσμα αγώνα τον περασμένο χρόνο.
Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν μεταξύ άλλων στο αν αγωνίστηκαν ποτέ σε ματς, που αργότερα χαρακτηρίστηκε στημένο, εάν τους πλησίασε κάποιος τον τελευταίο χρόνο ζητώντας τους να στήσουν ματς, και αν έχουν οποιοδήποτε λόγο να πιστεύουν ότι αγώνες στο πρωτάθλημά τους στήθηκαν την χρονιά που μας πέρασε.
Στην Ελλάδα, 29 ποδοσφαιριστές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13,7% των ερωτηθέντων, είπαν ότι είχαν αγωνιστεί σε στημένα ματς, με εννέα να τονίζουν πως είχαν υποψία για την «καθαρότητα» του εν λόγω αγώνα, ενώ το 12,8% ανέφερε πως η προσέγγιση που δέχτηκε έγινε τον περασμένο χρόνο.
Το 64% είπε ότι είχε λόγο να πιστεύει ότι υπήρξε χειραγώγηση αποτελέσματος στο πρωτάθλημά του τον περασμένο χρόνο.  http://olympia.gr/2014/05/30/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-29-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%BC/#more-392037

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων