AFD: "Ο Σόιμπλε ωραιοποιεί την κατάσταση - Οι Ελληνες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε σέντ"

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θεωρεί βιώσιμο, τάσσεται ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε και κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ωραιοποιεί την κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι όπως με τον πονόδοντο, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λούκε στην
εφημερίδα «Tagesspiegel», όσο περιμένει κανείς, τόσο ο πόνος γίνεται πιο έντονος και σε ερώτηση γιατί δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες εξοικονόμησης που καταβάλλει η Ελλάδα, απαντά:
«Μπερδεύετε τους όρους. Κάνω οικονομία σημαίνει δημιουργώ περιουσιακά στοιχεία. Οι Έλληνες δεν έχουν κάνει οικονομία, αλλά δημιούργησαν, χρόνο με το χρόνο, περισσότερα χρέη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κρατικό έλλειμμα ήταν στο 13% του ΑΕΠ, παρόλο που επιτρέπεται να είναι το πολύ 3%. Οι Έλληνες έχουν μειώσει τις κρατικές δαπάνες, αλλά αυτό ήταν εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων. Μέσω της περικοπής των εξόδων κατέρρευσε η οικονομία και μαζί της και τα κρατικά έσοδα. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι πληρωμές τόκων για το δημόσιο χρέος. Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο κρατικό έλλειμμα, όπως και πριν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε σεντ τόκων με τις δικές της δυνάμεις».
Σε ό,τι αφορά την στάση του κ. Σόιμπλε, ο κ. Λούκε επαναλαμβάνει την κριτική του, υποστηρίζοντας ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης γίνεται προκειμένου να ενισχυθούν προεκλογικά οι Χριστιανοδημοκράτες και τονίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπεριφέρεται σαν να ήταν η Ελλάδα σε θέση να καλύψει η ίδια τις δημοσιονομικές της ανάγκες. Τονίζει μάλιστα ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρόθεσή του για παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα.
Πηγή: ethnos.gr