AFD: "Ο Σόιμπλε ωραιοποιεί την κατάσταση - Οι Ελληνες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε σέντ"

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θεωρεί βιώσιμο, τάσσεται ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε και κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ωραιοποιεί την κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι όπως με τον πονόδοντο, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λούκε στην
εφημερίδα «Tagesspiegel», όσο περιμένει κανείς, τόσο ο πόνος γίνεται πιο έντονος και σε ερώτηση γιατί δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες εξοικονόμησης που καταβάλλει η Ελλάδα, απαντά:
«Μπερδεύετε τους όρους. Κάνω οικονομία σημαίνει δημιουργώ περιουσιακά στοιχεία. Οι Έλληνες δεν έχουν κάνει οικονομία, αλλά δημιούργησαν, χρόνο με το χρόνο, περισσότερα χρέη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κρατικό έλλειμμα ήταν στο 13% του ΑΕΠ, παρόλο που επιτρέπεται να είναι το πολύ 3%. Οι Έλληνες έχουν μειώσει τις κρατικές δαπάνες, αλλά αυτό ήταν εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων. Μέσω της περικοπής των εξόδων κατέρρευσε η οικονομία και μαζί της και τα κρατικά έσοδα. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι πληρωμές τόκων για το δημόσιο χρέος. Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο κρατικό έλλειμμα, όπως και πριν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε σεντ τόκων με τις δικές της δυνάμεις».
Σε ό,τι αφορά την στάση του κ. Σόιμπλε, ο κ. Λούκε επαναλαμβάνει την κριτική του, υποστηρίζοντας ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης γίνεται προκειμένου να ενισχυθούν προεκλογικά οι Χριστιανοδημοκράτες και τονίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπεριφέρεται σαν να ήταν η Ελλάδα σε θέση να καλύψει η ίδια τις δημοσιονομικές της ανάγκες. Τονίζει μάλιστα ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρόθεσή του για παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα.
Πηγή: ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων