Ανακοίνωση-Βομβα «Ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες» – Ποιος την εξέδωσε;

Ε; Ποιός άραγε; Τίποτα λαϊκιστές, κομμουνιστές, αντιμνημονιακοί; Μα…


…. οι απόστρατοι και μάλιστα οι θεσμικοί,μαζί με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που εκπροσωπούνται από την ΠΟΕΣ!

“Ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε, αν δεν το διεκδικήσουμε μαζικά και αγωνιστικά”, γράφουν σε ανακοίνωσή τους και είναι σίγουρο ότι προκαλούν…ταραχή!

Οι “θεσμικές” ενώσεις Αποστράτων πάντα πιο “ήρεμες” και “χαλαρές” κάλεσαν σε σύσκεψη όλες τις Ενώσεις Αποαστράτων αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικών σε μια προσπάθεια να υπάρξει και πάλι κοινό μέτωπο διεκδικήσεων. Η πρόσκληση έγινε μετά από πολύμηνη αλλά και μάταιη αναμονή συνάντησης με τον πρωθυπουργό ή έστω κάποιον συνεργάτη του.
Η πρόσκληση δεν ήρθε ποτέ, όπως δεν ήρθε και καμία απολύτως ελάφρυνση για τους απόστρατους.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) για “την σύσκεψη των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εκπροσώπησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ” αναφέρεται:

“Κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με τα νέα οικονομικά δεδομένα και εκφράστηκε η ανησυχία και η οργή για τις ολοένα μειούμενες δαπάνες στον τομέα της Άμυνας και την εξαθλίωση των στελεχών που έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης, με άμεση επίπτωση στο ηθικό αυτών.

Εξετάστηκαν, οι εξελίξεις που αφορούν:

• Τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις οποίες φέρεται η Κυβέρνηση δια μέσου των αρμοδίων Υπουργών, να έχει παρει θέση, για ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να παρθούν, σε περίπτωση δικαίωσης των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α
• Τα Μετοχικά μας Ταμεία.
• Την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων, εξαθλιώνοντας το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων συναδέλφων και των μελών των οικογενειών τους.

Συμφωνήθηκε η άμεση επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ), με στόχο την ενότητα και την ετοιμότητα ανάληψης από κοινού δυναμικών Δράσεων και Αντιδράσεων στο άμεσο μέλλον, σε θέματα που αφορούν τα στελέχη (ε.α και ε.ε) των ΕΔ και ΣΑ.
Καταγράφηκε ομόφωνα και έντονα, η ανάγκη μιας ενωτικής και δυναμικής συνεργασίας των φορέων που συμμετείχαν και η δέσμευσή τους για την άμεση κατάθεση προτάσεων που θα δομήσουν μια μαχητική και αποτελεσματική συνεργασία των φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι, ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε, αν δεν το διεκδικήσουμε μαζικά και αγωνιστικά.

ΤΟ ΣΟΔ
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ-ΠΟΣ-ΠΟΕΣ-ΠΟΑΣΑ-ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ(ΞΙΦΙΑΣ).”

http://www.hellasforce.com/blog/anakinosi-vomva-oudis-pleon-empistevete-tis-kivernitikes-exangelies-pios-tin-exedose/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων