Ο Σόιμπλε τινάζει τις ελληνικές εκλογές στον αέρα.

Βόμβες από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών καθώς σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA, για τις αποκαλύψεις των Financial Times, αποκάλυψε ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Σε ερώτηση του Mega για το πως σχολιάζει τα δημοσιεύματα που
τον ήθελαν να επεξεργάζεται ο ίδιος ή και να εγκρίνει σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως "όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομιών τους ελίτ".
Πρόσθεσε μάλιστα πως η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την Ευρωζώνη.
Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο, ο Σόιμπλε τόνισε:
"Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα", σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ", σημείωσε.
Πηγή: news247.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων