Έθνη Κράτη ή Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης;

Κοινωνία που δεν ελέγχει το χρήμα της είναι κοινωνία υποτελής. Κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει το νόμισμά του, στερείται της εθνικής του κυριαρχίας και απλά δεν είναι κράτος. Αυτή τη στιγμή και ειδικότερα μετά την πτώχευσή της η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Είναι μόνο Έθνος και Κοινωνία.
Αυτοί που παριστάνουν τους πολιτικούς εξουσιαστές στην Ελλάδα, είναι πολιτικές μαριονέτες
της κ. Μέρκελ που, με τη σειρά της, κι αυτή εκτελεί τις επιταγές της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ. Δυστυχώς η υπερηφάνεια έχει θυσιαστεί για τις απολαβές της εξουσίας.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με οξύ τρόπο, λόγω της πτώχευσής της, συμβαίνει με όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, έστω και αν ακόμα δεν είναι τόσο έντονο. Από τη στιγμή που δεν ελέγχουν τα νομίσματά τους, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους και στην ουσία δεν είναι πλέον κυρίαρχα εθνικά κράτη. Όλα ακολουθούν σαν υπνωτισμένα την Γερμανία, η οποία, εκμεταλλευόμενη την οικονομική της δυνατότητα και με την απειλή της αποχώρησης της ίδιας από το ευρώ, εξαρτά τις ευρωπαϊκές ελίτ από τις δικές της επιταγές. Με τις σειρά τους οι ευρωπαϊκές ελίτ καθοδηγούν τις κυβερνήσεις τους.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Είτε θα ξαναγυρίσουμε σε μια Ευρώπη με ανεξάρτητα και κυρίαρχα έθνη κράτη, είτε θα προχωρήσουμε προς πλήρη ενοποίηση σε Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης. Το τελευταίο όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αφενός λόγω του ισχυρού Γερμανικού εθνικισμού που θέλει να κυριαρχεί, αφετέρου λόγω της έντονης διαφορετικότητας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Εθνών και Πολιτισμών.
Επομένως, κακώς το κουράζουμε με το πείραμα της Ελλάδας, αλλά και με το πείραμα της Ευρωζώνης γενικότερα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ευρωζώνη διαλυθεί και επιστρέψουμε στα εθνικά μας νομίσματα, τόσο το καλύτερο για ολόκληρη την Ευρώπη. http://hassapis-peter.blogspot.gr/