Μετά το γάλα και τη φέτα, το χάσαμε (και) το Greek Yogurt, πατριώτη!...

Στο  "απόσπασμα" ελέω Τσαυτάρη-Σαμαρα, και το ελληνικό γιαούρτι!...


Έρχεται νέο χτύπημα για την κτηνοτροφία. Αυτή τη φορά με άμεσο θύμα το ελληνικό γιαούρτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr αυτές τις μέρες γίνονται διαβουλεύσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και στον ΕΦΕΤ, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των επιταγών του ΟΟΣΑ για τα αγροτικά προϊόντα και δη το ελληνικό γιαούρτι.
Ειδικότερα,...

σύμφωνα με όσα προωθούνται το ελληνικό γιαούρτι θα μπορεί πλέον να παρασκευάζεται και από άλλα είδη γάλακτος, πέραν του νωπού που επιτρέπεται σήμερα  μόνο στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια ένα νέο χτύπημα για την κτηνοτροφία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.

Θυμίζουμε ότι προ καιρού συστήθηκε επιτροπή στον ΕΦΕΤ, με συμμετοχή και των βιομηχάνων, χωρίς όμως το ΣΕΚ, με σκοπό την τεκμηρίωση, ότι το γιαούρτι θα μπορεί να παρασκευάζεται και από άλλα είδη γάλακτος.

Αν κάτι τέτοιο περάσει, πρόσθεσε ο κ. Πεβερέτος, θα πρόκειται για τελειωτικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία.

«Αυτό σημαίνει, ή ότι χάνουμε το brand name σε δύο κτηνοτροφικά προϊόντα που αποτελούν την ατμομηχανή των ελληνικών εξαγωγών ή ότι θα διοχετεύεται στην ξένη αγορά τυρί και γιαούρτι από ελληνικό φρέσκο γάλα και στην εγχώρια αγορά τυρί και γιαούρτι από φθηνή – εισαγόμενη σκόνη γάλακτος ή και επικίνδυνη για την υγεία του καταναλωτή, όπως για παράδειγμα προέκυψε από το διατροφικό σκάνδαλο με την κινέζικη κονσέρβα γάλακτος με μελαμίνη», εξήγησε παράλληλα.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς χαρακτήρισε επικίνδυνες τέτοιες πρακτικές...
Αλέξανδρος Μπίκας euro-crimes.blogspot