Δήμαρχος Καρύστου N.Mανώλης: "Αρνούμαι να ενισχύσω την ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ και αποχωρώ - Κουμάντο κάνει ο Βενιζέλος"

Mε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και την γνωστοποίησε στα ΜΜΕ
ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης κατακεραυνώνει τον Α.Σαμαρά για τους χειρισμούς του καταγγέλοντας ότι έχει γίνει έρμαιο στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς πασοκοποιεί τη ΝΔ.Αφορμή ήταν η παρέμβαση Σ.Κεδίκογλου εις βάρος του όπως αναφέρει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Εύβοια. Συνεπώς αποχωρεί από την ΝΔ.
Η συρρίκνωση της ΝΔ, συνεχίζεται επί των ημερών του Α.Σαμαρά. Ο Ν.Μανώλης δεν είναι τυχαίο στέλεχος , καθώς αποτελεί ιδρυτικό μέλος, που υπηρέτησε πιστά την παράταξη επί δεκαετίες. Εν ολίγοις έχασε τον δήμο Καρύστου  από την πρώτη Κυριακή από τον Λευτέρη Ραβιόλο, τον οποίο κατά πως καταγγέλει στήριξε ο Σίμος Κεδίκογλου απροκάλυπτα.
Ανεξάρτητα με το πόσο δυσαρεστήθηκε από την μη εκλογή του, η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές κατέληξε σε μια πρωτοφανή πρωτοτυπία. Αντί να υποστηρίξει τυς δικούς της όποιους υποψήφιους, τους τοποθετούσε για "ξεκάρφωμα" στην εκλογική διαδικασία, και στήριζε τις επιλογές ΠΑΣΟΚ (π.χ Σγουρός, Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης), για να μην καταρρεύσουν τα ποσοστά του (απο)κόμματος και καταλήξει στην "εξαέρωση". Στην ουσία η ΝΔ δουλέυει για το ΠΑΣΟΚ και τώρα ετοιμάζεται να του παραχωρήσει μέχρι και 10 υπουργεία.Ποιος κυβερνάει είπαμε;
Αναλυτικά η επιστολή :
Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την αποχώρηση μου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ενεργό μέλος της παράταξης από την ίδρυση της, υπηρέτησα τις αρχές της και ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ανεξαρτήτως αρχηγού. Ωστόσο, η ωμή και εις βάρος μου παρέμβαση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Σίμο Κεδίκογλου, στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Καρύστου, καθώς και άλλοι λόγοι που δεν είναι της παρούσης, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω.
Σε κάθε περίπτωση, αρνούμαι να ενισχύσω την περαιτέρω πασοκοποίηση της ΝΔ, τον εκφυλισμό της παρούσας πολιτικής κατάστασης και την βαλκανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν είναι αυτή η παράταξη του Εθνάρχη.
Μετά λύπης μου διαπιστώνω, όπως αποδείχτηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι κουμάντο κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με εκτίμηση,
Ο δήμαρχος Καρύστου
Νίκος Μανώλης
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr