Αμερικανικό "καμπανάκι": "Οδηγείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ και στην αγκαλιά της Ρωσίας"

Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα κριθεί το μέλλος της Ελλάδας στην ευρωζώνη,υποστηρίζει σε ανάλυσή
του το αμερικανικό think tank Stratfor. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεδριάσουν στις 11 και οι αρχηγοί των κρατών στις 12. Όμως θα κριθεί και το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνει το Stratfor.

Οι συντάκτες της ανάλυσης του Stratfor αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας όπως και την “μοναξιά” του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος όπως γράφουν δεν κατάφερε να πείσει άλλους Ευρωπαίους υπουργούς που βρίσκουν ελκυστικές τις προτάσεις του, να συνταχθούν μαζί του.

Το Stratfor γράφει ότι οι συναντήσεις στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα είναι καθοριστικές γιατί θα δώσουν ή δεν θα δώσουν το πράσινο φως στην ΕΚΤ και τον Ντράγκι να “στραγγαλίσει” την ελληνική οικονομία οδηγώντας την εκτός ευρώ. Ο Ντράγκι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την απόφαση διάλυσης επί της ουσίας της νομισματικής ένωσης επάνω του, επισημαίνει το αμερικανικό think tank.

Ποια είναι τα μέτωπα που “βλέπει” το Stratfor;

Από την μία η Ισπανία,η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών ζουν με τον εφιάλτη μιας πιθανής νίκης της Ελλάδας . Η πτώση τους θα είναι παταγώδης.

Η Γαλλία και η Ιταλία φάνταζαν ως πιθανοί σύμμαχοι της Ελλάδας. Καμία δεν έδειξε την διάθεση να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα.


Όπως εκτιμά την κατάσταση το Stratfor αν Γερμανία και Ελλάδα παραμείνουν αυστηρά στις θέσεις τους, τότε η έξοδός μας από το ευρώ μοιάζει αναπόφευκτη.

Όμως οι αμερικανοί του Stratfor επισημαίνουν οτι σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν θα χάσει μόνο η Ελλάδα. Θα χάσουμε ένα ισχυρό νόμισμα ,την πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό αλλά την ίδια ώρα η ευρωζώνη θα ταρακουνηθεί για τα καλά εξαιτίας των γερμανικών εμμονών.

Κι εδώ έρχεται η μόνιμη αμερικανική ανησυχία. Η προσφυγή της Ελλάδας στην Ρωσία η οποία μπορεί να μην έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να διασώσει την Ελλάδα,αλλά είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει επιρροή σε μια περιοχή που οι αμερικανοι δεν επιθυμούν

Ίσως λοιπόν ,λέμε εμείς ,εκτός από αναλύσεις και δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν πιο πειστικοί κατά της εμμονικής Γερμανίας. http://www.onalert.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων