ΔΕ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΕΦΟΡΙΑ...

Να βγάλει τη «θηλιά από το λαιμό» χιλιάδων εργαζομένων που, εν μέσω βαθιάς κρίσης, ζουν με την αγωνία αν η Εφορία...

θα μπλοκάρει ή θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της εταιρίας στην οποία εργάζονται, ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι, επιχειρεί να βγάλει με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδου.


Η απόφαση της ΓΓΔΕ έρχεται να δώσει προτεραιότητα στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης που έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, διασφαλίζοντας τους μισθούς τους έναντι της προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση Σαββαΐδου προβλέπει ότι εξαιρείται από την εφαρμογή του μέτρου της δέσμευσης από την Εφορία (για διασφάλιση του Δημοσίου) του 50% των τραπεζικών λογαριασμών των παραβατών, εφόσον σε αυτούς κατατίθεται ή διακινείται η μισθοδοσία εργαζομένων αλλά και οι αποζημιώσεις απολύσεων.

Επίσης εξαιρούνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων καταβάλλονται από Οργανισμούς, Ασφαλιστικά Ιδρύματα ή άλλους φορείς του Δημοσίου συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα και οποιαδήποτε άλλα επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι εφόσον η Εφορία διαπιστώνει μεγάλες παραβάσεις που αφορούν στη μη καταβολή ποσών ΦΠΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και άλλων παρακρατούμενων φόρων συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ή στην έκδοση ή στη λήψη πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ μπορεί να δεσμεύει προληπτικά το 50% των καταθέσεων του παραβάτη. http://fimotro.blogspot.gr