Δεν αντιμετωπίζεις τους Γερμανούς μόνο επικοινωνιακά.

Όταν είσαι ο νέος υπουργός των Οικονομικών και έρχεται ο Σόϊμπλε στο Eurogroup Παρασκευή βράδυ και ρίχνει μπροστά σου ένα στυλό λέγοντας στην ουσία: «Είτε υπογράφεις είτε την Τρίτη το πρωϊ σου κλείνω τις τράπεζες», τι θα κάνεις; Τότε δύο επιλογές έχεις, είτε να υπογράψεις ό,τι θέλει, είτε θα πρέπει να ετοιμαστείς να φύγεις με ελικόπτερο Τρίτη πρωϊ πρωϊ.
Μόλις ο Σόϊμπλε διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν
διατεθειμένη να φύγει από το ευρώ, ούτε να κάνει στάση πληρωμών εντός του ευρώ, ούτε διέθετε κάποιο εναλλακτικό plan B, την οδήγησε εκεί ακριβώς που ήθελε, στο αδύνατο σημείο της, δηλαδή στις τράπεζες και την διέλυσε. Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς. Τώρα οι σφαλιάρες που θα τρώει η χώρα και η αριστερή κυβέρνηση θα έχουν τη μορφή καταιγίδας.
Τώρα οι δανειστές, καθοδηγούμενοι από τους Γερμανούς, θα συνεχίσουν να μας δανείζουν με το σταγονόμετρο κάποια χρήματα, απλά για να πληρώνονται τα δάνειά τους και για τις εσωτερικές μας ανάγκες θα μας επιτρέπουν να δανειζόμαστε από τις δικές μας τράπεζες, αυξάνοντας συνεχώς το χρέος και βυθίζοντάς μας ακόμα πιο πολύ στην εξάρτηση. Δεν έχουμε δικό μας νόμισμα. Το νόμισμα είναι ξένο και το κανονίζουν οι Γερμανοί. Θα συνεχίσουν λοιπόν να μας διατηρούν στη ζωή απόλυτα εξαρτώμενους, μέχρι να απορροφήσουν κάθε ικμάδα και πλούτο του ελληνισμού. 
Δεν γνώριζε άραγε η κυβέρνηση το αδύνατο σημείο της; Δεν γνώριζε ότι ο Σόϊμπλε θα την κτυπήσει εκεί ακριβώς; Απ’ ότι είπε ο κ. Λαπαβίτσας σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», το γνώριζε. Και τι έκανε; Τίποτε απολύτως. Πήγε σε μια κόντρα εκ των προτέρων χαμένη, χωρίς καμία εναλλακτική λύση και κανένα κοστολογημένο αυτόνομο οικονομικό πρόγραμμα ώστε να στριμώξει τους Γερμανούς, αλλά κάνοντας μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι και φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με υπερηφάνεια δήθεν διαπραγμάτευσης. Στην ουσία βέβαια, εκλιπαρώντας τον Σόϊμπλε για την παραχώρηση της δυνατότητας να κάνει 2-3 κινήσεις για τα μάτια της εκλογικής της πελατείας. http://hassapis-peter.blogspot.gr