Focus: Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ οι μισοί Γερμανοί.

Περίπου το 48% των Γερμανών είναι υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών INSA για λογαριασμό του περιοδικού Focus.

Μ
όνον το 29% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ
της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ ένα 23% δηλώνει αναποφάσιστο.

Αυτή η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 6 και 9 Φεβρουαρίου και με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήδη στο τιμόνι της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ξεκάθαρο σημάδι της στάσης της γερμανικής κοινωνίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα είδος πίεσης προς την κυβέρνηση της καγκελαρίου Angela Merkel, που ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, κρατά πολύ σκληρή στάση εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

«Η Γερμανία δεν υποχρεώνει κανέναν να λάβει βοήθεια», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schauble, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της G20 στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι «η διάρκεια του προγράμματος βοήθειας που έχει υπογραφεί, είναι μέχρι τον Φεβρουάριο και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.

Από εκεί και πέρα, όμως, σημείωσε, αν δεν θέλουν βοήθεια, δεν πειράζει και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του, δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Παράλληλα και ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, απέρριψε το ενδεχόμενο μιας γρήγορης προσέγγισης, μετατοπίζοντας το χρονοδιάγραμμα της ελληνικής κρίσης τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών, στις 16 Φεβρουαρίου.
Πηγή: bankingnews.gr