Μητρόπουλος: Να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο - Η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα

«Πρέπει, με εντιμότητα, να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε
μνημόνιο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι «πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα».
«Πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποστήριξε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» επεσήμανε.

Μάλιστα εκτίμησε ότι: «Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα».
Σημείωσε ωστόσο ότι, «αν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό». Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας, δήλωσε ότι «όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα έχει όρο να εφαρμοστούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που περιέχονται στο μνημόνιο». http://www.imerisia.gr/