Ρουκέτες Πανούση κατά Ζωής: «Όποιος και όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία απαξιώνοντας τον ρόλο της αστυνομίας, προσφέρει κακές υπηρεσίες»

Η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και προστατεύει
όλους τους πολίτες, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχετικά με περιστατικά εις βάρος γραφείων και μελών της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, η αστυνομία υπηρετεί το κράτος δικαίου και προστατεύει τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι καταδικάζει την ένοπλη βία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η Πολιτεία δεν το αφήνει σε κανένα μόρφωμα».
Εξάλλου, ο κ. Πανούσης σημείωσε: «Όποιος και όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία απαξιώνοντας τον ρόλο της αστυνομίας και μειώνοντας το κύρος του κάθε αστυνομικού, προσφέρει κακές υπηρεσίες». «Την ώρα που η σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας-πολίτη έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, απάδει οποιαδήποτε εκ του αφελούς ή εκ του πονηρού επαναφορά του κλίματος καχυποψίας» πρόσθεσε.http://www.imerisia.gr