Λαπαβίτσας: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί την πρόταση των θεσμών, αυτοκτονεί.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί μία τέτοια συμφωνία τότε υπογράφει όχι μόνο τη δική του αυτοκτονία αλλά και την αυτοκτονία της χώρας, υποστηρίζει σε άρθρο του στον Guardian, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτηρίζει ως ανεφάρμοστες τις προτάσεις των πιστωτών, υποστηρίζοντας ότι
αναπαράγουν την αποτυχημένη λιτότητα των προηγούμενων χρόνων.
«Οι δανειστές της Ελλάδας, δεν έχουν στη καρδιά τους το συμφέρον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απολαμβάνει τεράστια λαϊκή υποστήριξη, δεν θα φοβηθεί να εξετάσει τις εναλλακτικές», σημειώνει ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης αναφέρει ότι  οι δανειστές καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που πλήττουν εκ νέου τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Το ελληνικό χρέος, συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο επενδυτικό πρόγραμμα και μία βαθιά μεταρρύθμιση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας.
Και καταλήγει: «Έχει καταστεί σαφές ότι αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν εντός της Ευρωζώνης».
Εξάλλου, ο κ. Λαπαβίτσας υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αντιπροσωπεύουν ένα οδυνηρό συμβιβασμό σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις.
«Αποδέχθηκε σφιχτούς οικονομικούς στόχους και για να τους επιτύχει προτείνει αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και ένα φόρο στους πλουσίους επιτυγχάνοντας μια αναδιανομή. Μετρίασε τις πολιτικές της στις ιδιωτικοποιήσεις και τις συντάξεις.
Ως αντάλλαγμα ζητά για μια άμεση ένεση ρευστότητας και μια σοβαρή δέσμευση για μείωση του ελληνικού χρέους και την προώθηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.
Δεν υπάρχει τίποτα το επαναστατικό, ούτε καν το ριζοσπαστικό σε αυτά τα αιτήματα» αναφέρει ο Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ χαρακτηρίζει την απάντηση των δανειστών της ευρωζώνης, «ανελέητη».
Είναι εμφανές ότι οι δανειστές δεν έχουν καμία πρόθεση να προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια συμφωνία που θα του επιτρέψει να υποστηρίξει έστω και ένα ίχνος νίκης.
Πηγή:  topontiki.gr