Φόρο σε όποιον βγάζει τα χρήματα από τη χώρα ανακοίνωσε η Ισλανδία!

Η χώρα που έδιωξε με κλωτσιές το ΔΝΤ, συνέρχεται από την τραπεζική κρίση και προχωρά πλέον, στο πρώτο βήμα για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει φόρο 39% σε όσους πιστωτές των χρεoκοπημένων τραπεζών θέλουν να μεταφέρουν ανακτηθέντα περιουσιακά στοιχεία έξω από την χώρα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της χώρας ανέφερε ακόμα πως όσοι έχουν επενδύσει σε ισλανδικά στοιχεία ενεργητικού, θα έχουν την επιλογή να βγάλουν τα χρήματα τους εκτός της χώρας μέσω συναλλαγματικών δημοπρασιών της κεντρικής τράπεζας ή μέσω επανεπένδυσης σε μακροπρόθεσμα ομόλογα δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία επέβαλε κεφαλαιακούς περιορισμούς τον Νοέμβριο του 2008 μετά την χρεοκοπία του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, έχοντας ενεργητικό δέκα φορές υψηλότερο από το ετήσιο εθνικό εισόδημα. Φυσικά, η Ισλανδία προχωρά στην επιβολή φόρου 39% στις εκροές καταθέσεων, καθώς διαθέτει το δικό της νόμισμα, με άλλα λόγια το ίδιο μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρα της Ευρωζώνης. http://olympia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων