DW: «Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο»

Στο σχόλιο της Deutsche Welle με τον ερωτηματικό τίτλο «Τελευταίες ημέρες της Ελλάδας στο ευρώ»; o αρθρογράφος Μπερντ Ρίγκερντ, υποστηρίζει ότι η ελληνική τραγωδία θα πρέπει πάρει τέλος.


«Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις από την ελληνική κυβέρνηση ή να δώσει τη θέση της σε μιαν άλλη ομάδα που να μπορεί», υπογραμμίζει.

«Η μέχρι τώρα παρουσία της ήταν μια αποτυχία. Ακόμη κι αν την τελευταία στιγμή καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και μετά τον Ιούνιο, παραμένει ασαφές το τι θα ακολουθήσει.

Η εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των ευρωπαίων εταίρων και των επενδυτών έχει εξανεμιστεί. Ποιος από τον Ιούλιο θα διαπραγματευτεί και θα χρηματοδοτήσει ένα τρίτο πακέτο που προφανώς θα χρειαστεί;».

Και κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο άρθρο του Α. Τσίπρα στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, αλλά και στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του με εταίρους ο Μπερντ Ρίγκερντ υποστηρίζει ότι απόδοση ευθυνών μέσω άρθρων σε εφημερίδες και τηλεφωνήματα σε αρχηγούς κρατών που ανήκουν στους «νεοφιλελευθέρους συνωμότες» δεν υπηρετούν την ουσία.

«Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση αντί να μιλά. Κι αν δεν μπορεί, η προσφυγή στις κάλπες είναι η καλύτερη λύση».

http://www.enikonomia.gr/