Το τέρας του Λοχ Νες είναι τελικά ένα τεράστιο γατόψαρο;

Ο But Steve είναι σήμερα 52 χρονών. Σχεδόν τα μισά από τη ζωή
του, τα 24 από αυτά, τα έχει περάσει να ξημεροβραδιάζεται δίπλα στη λίμνη του Λοχ Νες της Σκωτίας, αναζητώντας σημάδια για την ύπαρξη του φημολογούμενου τέρατος που ζει στη Λίμνη.
Ο κολλημένος με τη Nessie (αυτό είναι το χαϊδευτικό του υποτιθέμενοι τέρατος), παράτησε την ζωή του και την κοπέλα του πριν δυόμισι δεκαετίες, και εγκαταστάθηκε σε ένα σημείο δίπλα στη λίμνη ζώντας όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα τροχόσπιτο. Και παρακολουθώντας μέρα-νύχτα με τα κυάλια του την επιφάνεια του νερού μήπως και ανακαλύψει κάποιο στοιχείο για την ύπαρξη του τέρατος.
Όπως ο ίδιος δηλώνει ύστερα από αυτό το ξόδεμα κόπου και χρόνου, πρέπει πλέον να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει τέρας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση ένα πολύ μεγάλο γατόψαρο που έχει εγκλωβιστεί στη λίμνη. Τα ψάρια αυτά μπορούν να γίνουν τεράστια, να αγγίξουν και τα 4,5-5 μέτρα ενώ είναι και επιθετικά εναντίον των ανθρώπων. Η ράχη τους μάλιστα είναι κυρτή, προσομοιάζοντας έτσι με την εικόνα που έχουμε για ένα προϊστορικό τέρας.
Ο Steve έχει καταφέρει εκτός των άλλων να μπει και στο βιβλίο Guiness ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη και αδιάλλειπτη αναζήτηση της ύπαρξης του τέρας του Λοχ Νες. Και να και ο ίδιος παραιτείται, οι άνθρωποι της περιοχής (αλλά και ολόκληρης της Σκωτίας) κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν το μύθο γύρω από το υποτιθέμενο προϊστορικό τέρας. Τα λεφτά από τον τουρισμό είναι πολλά, και μετρούν ακόμα περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με... Σκωτσέζους.
protothema