Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα.

Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο ανοιχτά στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, διαταράσσοντας το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συμφωνία. 

Στο σημείο αυτό, επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988
που την έριξε από την εξουσία ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε δε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε το Σάββατο ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε. 

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (...) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (...) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή: skai.gr