Πρώην μοντέλο συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνης!

Ένας τριανταοκτάχρονος άνδρας, πρώην μοντέλο και νυν αθλητής, σε άθλημα ομαδικό, συνελήφθη
από τη δίωξη ναρκωτικών στην περιοχή του Ασπροπύργου με 27 κιλά κοκαΐνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην μοντέλο και νυν αθλητής είναι άνθρωπος με ευρύτατες διασυνδέσεις, ενώ κατά το παρελθόν είχε παρουσία τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς πασαρέλες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η κοκαΐνη προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Η αξιοποίηση των πληροφοριών που είχε λάβει το σώμα Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε στη συντονισμένη επιχείρηση, η οποία ανακάλυψε τις συσκευασίες με την καθαρή κοκαΐνη σε κιβώτια που ήταν κρυμμένα σε ημιαξόνια.
Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ και το Σ.Δ.Ο.Ε.
Η εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, μετέφερε δια θαλάσσης, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από τη νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ένας ημεδαπός, ένας υπήκοος Γουϊάνας και ένας Ολλανδός, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του χρόνου ο 48χρονος υπήκοος Γουϊάνας, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία και ο 38χρονος ημεδαπός - πρώην μοντέλο - στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με τη Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Γουϊάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κοντέϊνερ με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι του Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.
Στις 28 Αυγούστου 2015, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια, με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά - άξονες οχημάτων, που είχαν μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για τον σκοπό αυτό.
Χθες (Παρασκευή), καθορίστηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.
Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις αποθήκες το 38χρονο μοντέλο και ο 38χρονος Ολλανδός, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης.
Σε έρευνα που έγινε, εντός τεσσάρων διαφορικών αξόνων οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε 13 ανισοβαρείς νάϊλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.
Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ο 48χρονος υπήκοος Γουϊάνας, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα, για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.365 ευρώ, των 3.100 δολαρίων Η.Π.Α και 1.000 δολαρίων Γουϊάνας, ενώ η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. http://www.imerisia.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Αόρατα σκάνδαλα...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων