Ρώμη: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν βίλα του 6ου αιώνα π.Χ

Στο κέντρο της Ρώμης, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν
ερείπια μιας μεγαλοπρεπούς κατοικίας. Το εύρημα είναι σημαντικό, γιατί αποδεικνύει πως η αρχαία πόλη ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι πίστευαν οι επιστήμονες.

Μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Βένετο και Τέρμινι, ερευνητές ανακάλυψαν μια καλά διατηρημένη ορθογώνια κατοικία που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Η κατοικία είναι πλήρης, με ξύλινα δοκάρια, τοίχους και οροφή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως εκεί ζούσε μια εύπορη οικογένεια της αρχαϊκής εποχής. «Πρόκειται για πολυτελή κατοικία. Αυτό φαίνεται από τα ακριβά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η οικία χρονολογείται από τον 6ο αιώνα, δηλαδή από την αρχαϊκή εποχή. Είναι σπάνιο εύρημα, ειδικά για τη Ρώμη» υποστηρίζει ο αρχαιολόγος, Φρανσέσκο Προσπερέτι. Το εύρημα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, λόγω της καλής κατάστασης στην οποία εντοπίστηκε.

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως είναι το πιο σημαντικό της τελευταίας δεκαετίας στη Ρώμη, αφού μέχρι τώρα νόμιζαν πως στην περιοχή βρίσκεται μόνο ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο.

Το εύρημα επιβεβαιώνει όσους πίστευαν πως η Ρώμη στις αρχές του 6ου αιώνα δεν επικεντρωνόταν μόνο γύρω από την αγορά, αλλά στην πραγματικότητα είχε πολύ μεγαλύτερη έκταση.

Πηγή: euronews