Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ»

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, αυτές οι εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί στην πράξη το 62% του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, το οποίο δεν μπορεί να το ξεπεράσει το πολιτικό σύστημα με φτηνές δικαιολογίες.

Επειδή τα κόμματα του μνημονίου αναμένεται να
συγκεντρώσουν (με τον καλπονοθευτικό νόμο που υπάρχει) πλειοψηφία στη Βουλή, η μόνιμη επωδός αμέσως μετά τις εκλογές θα είναι ότι, «ο λαός με την ετυμηγορία του ακύρωσε το λάθος που έκανε στο δημοψήφισμα». Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε.

Αυτό όμως είναι λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί η ελεύθερη και αδέσμευτη εκδήλωση της βούλησης του πολίτη στο δημοψήφισμα με την κατευθυνόμενη συστημική ψήφο στις περιορισμένες επιλογές που βάζει το ίδιο το σύστημα. Το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος αλλάζει μόνο με νέο δημοψήφισμα.

Αν ξαναδείτε όμως ποτέ όσο ζείτε άλλο δημοψήφισμα, από αυτό εδώ το πολιτικό σύστημα, να μου γράψετε. Μόνο αν αλλάξουμε αυτό το ολιγαρχικό πολίτευμα, θα απελευθερωθούμε και θα αποκτήσουμε φωνή και ισχύ ως πραγματικοί πολίτες.http://hassapis-peter.blogspot.gr/