ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Η κόντρα μεταξύ Καμμένου και Μεϊμαράκη για μια δικογραφία που έστειλαν στη Βουλή οι εισαγγελείς αποκάλυψε το που καταλήγουν οι φάκελοι που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ας αρχίσουμε από το ίδιο το απαράδεκτο ελληνικό Σύνταγμα που στην ουσία κουκουλώνει τις ευθύνες των μελών των κυβερνήσεων. Λέει λοιπόν
το Σύνταγμα, στο άρθρο 86, πως αν σε μια ανάκριση αναφερθεί όνομα μέλους κυβέρνησης (νυν ή πρώην), αμέσως σταματά η ανάκριση, ο ανακριτής δεν μπορεί να συνεχίσει να βρει την αλήθεια, αλλά ο σχετικός φάκελος αποστέλλεται αμέσως στη Βουλή.

Όταν ο φάκελος φτάσει στη Βουλή, εκεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο ΠτΒ αναφέρει μια μέρα στο ακροατήριο της Ολομέλειας (όπου μπορεί να μην είναι κανένας βουλευτής μέσα), ότι έφτασε ένας σχετικός φάκελος στη Βουλή. Ακολούθως ο φάκελος αυτός τίθεται από τον ΠτΒ στο συρτάρι και όποιος βουλευτής επιθυμεί μπορεί να πάει να λάβει γνώση. Δεν υποχρεούται δηλαδή κανείς να τον διαβάσει και να πάρει υποχρεωτικά θέση, αλλά μόνο αν θέλει να ασχοληθεί.

Στη συνέχεια, εάν και εφόσον 50 βουλευτές (άσχετοι μεταξύ τους) αποφασίσουν ξαφνικά να κινήσουν διαδικασία κατά συναδέλφου τους, τότε μπορεί να συζητηθεί η υπόθεσή του. 


Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά κανείς δεν ασχολείται με αυτόν το φάκελο που έστειλαν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές στη Βουλή και καμία συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει, εκτός και αν θελήσει κάποιο κόμμα που διαθέτει πάνω από 50 βουλευτές να εκδικηθεί αντίπαλο κόμμα. Δηλαδή ποτέ. Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι αυτόματα ο αντίστοιχος πολιτικός θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά θα τύχει της προστασίας του δικού του κόμματος, θα γίνουν ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, ψηφοφορίες κ.λ.π.

Εκεί λοιπόν καταλήγουν όλες οι ποινικές υποθέσεις που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για ευθύνες πρωθυπουργών και υπουργών.
Αυτό είναι το ολιγαρχικό μας Σύνταγμα… http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων