Τι γνωρίζει ο Μοσκοβισί και δεν ανησυχεί για το εκλογικό αποτέλεσμα…

Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των δανειστών μετά τις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε προσερχόμενος στην άτυπη συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο το Σάββατο ο Πιέρ Μοσχοβισί.
Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση,
κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα που στηρίζει τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε.
Νωρίτερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη σύνοδο μίλησε για την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει την εντατική δουλειά και οι θεσμοί να προσδιορίσουν τα ορόσημα των επόμενων μηνών στην έκθεση αξιολόγησής τους.
ΕΞΑΛΛΟΥ: Για ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τη δουλειά με τους θεσμούς για την προετοιμασία της αξιολόγησης της οικονομίας της έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
“Είναι σημαντικό για την Ελλάδα ότι οι ετοιμασίες συνεχίζονται την ώρα που η πολιτική κατάσταση παραμένει αυτή τη στιγμή αβέβαιη. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και το ίδιο ισχύει και για τους θεσμούς, μπορούν να προετοιμάσουν την έκθεση αξιολόγησης πάνω στον προσδιορισμό των οροσήμων για τους επόμενους μήνες”, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Στο άτυπο Eurogroup την Ελλάδα εκπροσώπηση ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος παρουσίασε στους ομολόγους του τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και το νομοθετικό έργο.
Πηγή:  mignatiou.com