ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ Mακελειό στους μισθούς σε ΑΝΤ1, ΑLPHA, Aττικές Εκδόσεις

Λίγες ώρες μετά την επανεκλογή Τσίπρα οι διοικήσεις του ΑΝΤ1 και του Αlpha προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό και απροειδοποίητο “κούρεμα” στους
μισθούς των εργαζόμενων στα δύο αυτά κανάλια.
Eίχε προηγηθεί αντίστοιχο οριζόντιο κούρεμα μισθών στις Αττικές Εκδόσεις ενώ πολλά διαδικτυκά μέσα ετοιμάζουν απολύσεις και ψαλίδισμα μισθών.
Το περίεργο είναι ότι οι συγκεκριμένες περικοπές γίνονται "προληπτικά" μια και δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη μείωση στην διαφήμιση.
Στο μεταξύ ανάμεσα στους εργαζόμενους επικρατεί πανικός μια και η κυβέρνηση Τσίπρα τα έχει βρει με την πλειοψηφία των μηντιαρχών-ακόμη και με τον υπόκοσμο των ΜΜΕ.
Σε όλα τα ΜΜΕ μάλιστα επικρατεί αναβρασμός ενώ μόνο κάτι πειρατές της πιάτσας ετοιμάζουν νέα ραδιόφωνα και εφημερίδες με την γνωστή μέθοδο των θαλασσοδανείων.
Οργια γίνονται και με τις τηλεοπτικές συχνότητες που ετοιμάζεται να μοιράσει η νέα sexy κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα!
Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για το μακελειό σε ANT1 και ALPHA>
Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα.
         Ήδη στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια.
         Στον Τ/Σ «ALPHA» ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες!
         Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους.
         Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει την απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
         Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους εργοδότες και τις Δ/νσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα την ΕΣΗΕΑ και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια. http://fonaklas.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων