Σύλληψη 47χρονου αρχαιοκάπηλου στην Πέλλα

Στη σύλληψη ενός 47χρονου αρχαιοκάπηλου προχώρησαν οι
αστυνομικές αρχές, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή έντεκα μαρμάρινων τμημάτων επιτύμβιων στηλών των Ρωμαϊκών χρόνων με εικονιστικές παραστάσεις.
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχε από καιρό πληροφορίες για τον 47χρονο και σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, τα κατασχεθέντα αρχαία ήταν κρυμμένα στην ύπαιθρο, ενώ ο συλληφθείς φέρεται πως αναζητούσε υποψήφιο αγοραστή να τα πουλήσει.
Σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, τέσσερα από τα τμήματα που βρέθηκαν αποτελούν μία σχεδόν ακέραιη επιτύμβια στήλη με επιγραφή στην αετωματική επίστεψη και τα υπόλοιπα επτά συνθέτουν μία δεύτερη, επίσης σχεδόν ακέραιη, επιτύμβια στήλη με επιγραφή στο κάτω τμήμα.
«Προσδιορίζονται χρονικά στον 2ο με 3ο μ.Χ.», σημείωσε ο κ. Ζησιμόπουλος, προσθέτοντας ότι ο συλληφθείς κατέθεσε προανακριτικά ότι τα κατείχε με σκοπό να τα παραδώσει.
Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
2015-10-19+ΑΡΧΑΙΑ+2http://www.altsantiri.gr