32χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο αισθησιακές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας εις βάρος ενός 32χρονου, για παράβαση των διατάξεων για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 32χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προέβη χωρίς τη συναίνεσή της σε κοινοποίηση αισθησιακών φωτογραφιών της, μέσω προσωπικών μηνυμάτων, σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα.
Στην καταγγελία της η κοπέλα επεσήμανε ότι τις επίμαχες φωτογραφίες τις κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει ρητά να προβεί στην οριστική διαγραφή τους.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Έπειτα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου και ταυτοποιήθηκε ως δράστης.
Σε έρευνα που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και προσδιοριστεί επακριβώς ο βαθμός εμπλοκής του 32χρονου στην καταγγελλόμενη πράξη.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος τoυ υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. http://www.altsantiri.gr/