ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΔΙΣ ''ΔΩΡΟ'' ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ''ΔΙΑΣΩΣΗΣ'', ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ

Σε συνέντευξη του στη Realnews (Κυριακή 8/11/15) ο Γιάννης Δραγασάκης ομολoγεί ευθέως ότι έχουν δοθεί, μαζί με την παρούσα ανακεφαλαιοποίηση (στα 7-8 δις την υπολογίζει), πάνω από 60δις για τη λεγόμενη ''διάσωση'' των τραπεζών, ενώ στην πραγματικότητα το ποσά είναι αρκετά μεγαλύτερα.
Το εντυπωσιακό και σκανδαλώδες είναι ότι παρ' όλα αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά που έχει βάλει το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες πενόμενοι υπερφορολογούμενοι, οι τράπεζες παραμένουν στα ιδιωτικά ληστρικά χέρια και το παιχνίδι με τις ''μαύρες τρύπες'' τους δεν έχει τέλος. Μάλιστα, με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών στην οποία βασικός διεκπεραιωτής ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, οι τράπεζες πέρασαν κατευθείαν στα χέρια ξένων κεφαλαίων (funds).
Στην ουσία όλη η Ελλάδα δουλεύει σε όλα αυτά τα μνημονιακά – και όχι μόνο – χρόνια, για να πληρώνει τις τράπεζες και το τραπεζικό κεφάλαιο, το οποίο, ως μακρύ χέρι του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και της λεγόμενης ''παγκοσμιοποίησης'', ελέγχει την πολιτική ζωή και κυβερνά τη χώρα, αναπαραγόμενο με το στραγγαλισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.
Το εντυπωσιακότερο, όμως και το πλέον εξοργιστικό είναι, ότι ο Γιάννης Δραγασάκης προκλητικά δεν απάντησε, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα στην ερώτηση του Βασ. Σκουρή, για το αν θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δόθηκαν και δίνονται στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά δεν πρόκειται να επιστραφούν, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί και δίδονται και τώρα για την παρούσα ανακεφαλαιοποίηση.
Υπογραμμίζουμε ότι για την απώλεια δημοσίου χρήματος δεκάδων δισ., το οποίο ενθυλακώθηκε και ενθυλακώνεται και τώρα με την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση από τις τράπεζες, στοιχειοθετείται σε βάρος πρωθυπουργών αλλά και αρμόδιων υπουργών, που δώρισαν το χρήμα στις τράπεζες, το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, πράγμα που επισύρει βαρύτατες ποινικές ευθύνες.
Πολιτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση αύριο ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει, μαζί με την εθνικοποίηση των τραπεζών, είναι να καθίσει στο ''σκαμνί'' τους πολιτικούς υπεύθυνους της μεγάλης αυτής ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού, που ονομάζεται ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.http://www.iskra.gr