Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ

Αν η κοινωνία δεν ενωθεί σαν μια γροθιά για να προστατέψει τα μέλη της, θα μας σφάξουν όλους ξεχωριστά έναν έναν σαν πρόβατα.
Προς το παρόν όμως, το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο έχει σπρώξει την κοινωνία
έξω από τη λήψη των αποφάσεων, αλλά ταυτόχρονα την διαιρεί, προκαλώντας επίτηδες κοινωνικό αυτοματισμό και κομματικό κοπαδισμό. Γιατί το κάνει αυτό; Μα απλούστατα γιατί θέλει να παραμείνει γατζωμένο στην εξουσία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας που στην ουσία το ελέγχουν και το στηρίζουν.
Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία θυσιάζεται από συστημικούς καρεκλοκένταυρους που δεν ενδιαφέρονται πιο πέρα από τη δική τους καρέκλα και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Αυτή η προοπτική δεν οδηγεί πουθενά και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Κανείς από την πολιτικοοικονομική ελίτ δεν πρόκειται να θυσιάσει την καρέκλα του και τα οικονομικά του συμφέροντα για σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ποιος είσαι εσύ γι’ αυτούς;
Πρέπει να γεννηθεί μια νέα κοινωνική ομάδα που θα φροντίσει να συνενώσει την κοινωνία σε μια ενότητα, διαφορετικά θα μας πάρει ο αέρας όλους μας έναν έναν και τελικά και το έθνος μας. http://hassapis-peter.blogspot.gr