Επεισόδια έξω από τη Βουλή στο παναγροτικό συλλαλητήριο - Χημικά και... πορτοκάλια

Μικροεπεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του
παναγροτικού συλλαλητηρίου.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδες συγκεντρωμένων πέταξαν πορτοκάλια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με τους αγρότες σχεδόν από όλη την Ελλάδα να δίνουν δυναμικό "παρών" αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα τα οποία χαρακτηρίζουν ως ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών αλλά και της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 9.000 και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Αυτή την ώρα στο παναγροτικό συλλαλητήριο δίνουν το "παρών" και οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι νωρίτερα στην πλατεία Βάθη.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.Αντιπροσωπεία τους, αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής. Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.http://www.imerisia.gr/