Κατέρρευσε μόλις έμαθε ότι της παίρνουν το σπίτι

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό δικηγορικό γραφείο
του Αγρινίου, όταν γυναίκα πληροφορήθηκε πως χάνει το σπίτι της λόγω χρεών που δεν μπορούσε να...
αποπληρώσει εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών από χωριό του δήμου Αγρινίου, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί με τους γονείς δικηγόρο και της γνωστοποιήθηκε πως η οικία της μπαίνει οριστικά σε διαδικασία εκποίησης.
Λεπτομέρειες για το ύψος και το είδος των οφειλών δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως μόλις η καταχρεωμένη γυναίκα έμαθε τα άσχημα μαντάτα κατέρρευσε στον διάδρομο της πολυκατοικίας, ουρλιάζοντας «θα πεθάνω… τα παιδιά μου!».
Περίοικοι και περαστικοί «πάγωσαν» από τις φωνές απόγνωσης της άτυχης Πατρινής. Επαγγελματίες από διπλανά καταστήματα έσπευσαν να την ηρεμήσουν, όμως η γυναίκα είχε υποστεί ισχυρό σοκ.
Τελικά, χρειάστηκε να φθάσει στο σημείο ασθενοφόρο, που την παρέλαβε σε κατάσταση κρίσης και την μετέφερε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
«Αυτό είναι το ελληνικό κράτος» φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο ηλικιωμένος πατέρας της…
Ζευγάρι Πατρινών χάνει το σπίτι του για δάνειο 160.000 ευρώ
Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη γειτονική Πάτρα το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένα ζευγάρι Πατρινών, που χάνει το σπίτι του εξαιτίας ενός δανείου ύψους 160.000 ευρώ που το οποίο είχε λάβει προ ετών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Το άτυχο ανδρόγυνο είχε δανειστεί το εν λόγω ποσό προκειμένου να αποκτήσει το δικό του σπίτι, το οποίο, όμως τώρα, του το παίρνουν μέσα από τα χέρια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δρόμο.
Μέχρι πρότινος υπήρχε μεγάλη συνέπεια στην καταβολή των δόσεων ενώ ακόμη και στις αρχές της κρίσης συγκέντρωναν  – έστω και με δυσκολία – το απαιτούμενο ποσό κάθε μήνα.
Ωστόσο, κάποια στιγμή έμειναν και οι δύο άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα και αναγκάστηκαν να κηρύξουν «στάση πληρωμών».
Η στάση της τράπεζας, όμως, ήταν αμείλικτη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έλαβαν ειδοποίηση ότι θα έμεναν άστεγοι, καθώς το σπίτι τους – το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο – βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως το αρχικό ποσό των 160.000 ευρώ έχει φτάσει σήμερα τις 200.000 περίπου ευρώ, με τους τόκους και τα χρέη προς τα ταμεία και την ασφαλιστική εταιρεία, παρόλο που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους για πολλά χρόνια…
koi-lipothimia2 koi-lipothimia1
3.500 Πατρινοί κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο!
Την ίδια ώρα, 3.500 Πατρινοί απειλούνται με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, λόγω χρεών στις τράπεζες.
«H κατάσταση είναι ζοφερή και τίποτα δεν προμηνύει αλλαγή προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ, Τάσος Νικολαδάκης.
Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν και οι έμποροι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αφού οι μισοί κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, σύμφωνα με το εμπορικό σύλλογο της πόλης.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν καν τζίρο κάποιες μέρες της εβδομάδας, ενώ εκτός της απειλή του «σφυριού» κινδυνεύουν με «λουκέτο» λόγω οικονομικής κρίσης.http://fonaklas.blogspot.gr