Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Καμμένος αντικατέστησε τον Νικολόπουλο από επιτροπή που θα καταθέσει ο Πανούσης-Οργισμένη αντίδραση Νικολόπουλου

«Κατηγορώ» Νικολόπουλου: Μήπως έχουμε να κάνουμε
συμπτώματα έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της δημόσιας ζωής;

Να είναι παρόντες και οι υπουργοίΝίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας
ζήτησε η ΝΔ - Πυρά της αντιπολίτευσης για τις «αμισθί» υπηρεσίες του Πάνου Λάμπρου - Οι ΑΝΕΛ αντικατέστησαν τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που είχε ζητήσει την άμεση κλήση του Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή

Απίστευτες είναι οι μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλούνται από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του βουλευτή τους Νίκου Νικολόπουλου από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την οποία θα αποφασιστεί ο χρόνος κλήσης του Γιάννη Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης για άμεση ακρόαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Τον βουλευτή αντικατέστησε ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος νωρίτερα είχε προσχωρήσει στην γραμμή Μαξίμου κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές. «Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά πώς τις πήρε ο κ. Πανούσης. Είναι νόμιμες; Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα. Εγκαλείται η κυβέρνηση που δεν παίρνει θέση. Όμως έχει την σωστή στάση καθώς περιμένει την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε όμως ο κ. Πανούσης» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπο αυτά τα δεδομένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να κληθεί ο κ. Πανούσης την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Τραγάκης υπενθύμισε στην πρόεδρο ότι η αρχική πρόταση ήταν για άμεση κλήση του πρώην υπουργού ώστε να έχει εξεταστεί εως το τέλος της εβδομάδας.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όμως, με δεδομένη την αντικατάσταση του κ. Νικολόπουλου υπερίσχυσε η πρόταση της πλειοψηφίας και πλέον η κλήση του κ. Πανούση μεταφέρεται για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Εκτός αυτών, ο κ. Τραγάκης είπε ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας κρίνεται αναγκαία η παρουσία τους στην επιτροπή και πρότεινε να κληθούν την επόμενη ημέρα της ακρόασης του κ. Πανούση.

Ο κ. Κώστας Τζαβάρας αναφέρθηκε στο θέμα του κ. Πάνου Λάμπρου και των ειδικών συμβούλων των υπουργών λέγοντας ότι « Αυτός ο κ. Λάμπρου σήμερα μετέχει αμισθί σε μια επιτροπή που επεξεργάζεται νομοθετικά κείμενα για πολιτικές που έχουν να κάνουν με ίδρυση μονάδων υγείας σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρέπει η επιτροπή να ασχοληθεί με την εργασία των άμισθων συμβούλων. Ο Βαρουφάκης είχε αστέρες οικονομολόγους που προσέφεραν αμισθί υπηρεσίες και διαμόρφωναν πολιτική. Αυτό είναι ανωμαλία. Αν κάποιος πιστεύει ότι το αμισθί τον απαλλάσσει από τις ευθύνες είναι γελασμένος.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να κληθούν και οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Τόσκας στην επιτροπή την επομένη της κατάθεσης του κ. Πανούση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Γκιόλας ζήτησε να μην αμφισβητηθεί η «υποχρέωση» κομματικών στελεχών που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα να «συνδιαλέγονται και με κρατουμένους ειδικά για θέματα της υγείας τους».

Πάντως, η κυρία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να αποφύγει την κλήση των δύο υπουργών αλλά και να υποβαθμίσει εκ των προτέρων τα όσα θα πει ο κ. Πανούσης στην επιτροπή. «Μετά την μήνυση που υπεβλήθη δεν ξέρω αν μπορεί να μιλήσει ο κ. Πανούσης» είπε αρχικά η πρόεδρος για να προσθέσει «οι δύο υπουργοί με την μήνυσή τους λένε ότι αυτά που διαρρέονται είναι απόρρητα και καταγγέλλουν τα ΜΜΕ που αναπαράγουν τις καταγγελίες Πανούση. Περιμένετε εσείς να έρθουν εδώ και να μιλήσουν σε μια επιτροπή οι εργασίες της οποίας μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής;».

Τελικά, αποφασίστηκε να καταθέσει πρώτα ο κ. Πανούσης και στην συνέχεια να κριθεί αν είναι απαραίτητη η κλήτευση των υπουργών αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ ενώ στις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης η κυρία Χριστοδουλοπούλου αντέδρασε λέγοντας: «μα τι θέλετε; Να βγουν οι τίτλοι στις εφημερίδες ότι καλούνται οι υπουργοί»!

«Κατηγορώ» Νικολόπουλου: Μήπως έχουμε να κάνουμε συμπτώματα έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της δημόσιας ζωής;
«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛΌχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνουν άνω-κάτω οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Και αυτό, καθώς οι ΑΝΕΛ προχώρησαν σε αντικατάσταση του βουλευτή τους, Νίκου Νικολόπουλου, από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία αποφασίστηκε ο χρόνος κλήσης του Γιάννη Πανούση (το μεσημέρι της άλλης Τετάρτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης για άμεση ακρόαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Τον βουλευτή αντικατέστησε ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος νωρίτερα είχε προσχωρήσει στη γραμμή Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές».

«Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά πώς τις πήρε ο κ. Πανούσης. Είναι νόμιμες; Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα. Εγκαλείται η κυβέρνηση που δεν παίρνει θέση. Όμως έχει την σωστή στάση καθώς περιμένει την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε όμως ο κ. Πανούσης» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ.λ Νικολόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ
Για την σημερινή αντικατάσταση μου
στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση - ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση .
Η αλήθεια σώζει.
Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.
Πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».
Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου;»

Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός. ».

http://fonaklas.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;