Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Καμμένος αντικατέστησε τον Νικολόπουλο από επιτροπή που θα καταθέσει ο Πανούσης-Οργισμένη αντίδραση Νικολόπουλου

«Κατηγορώ» Νικολόπουλου: Μήπως έχουμε να κάνουμε
συμπτώματα έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της δημόσιας ζωής;

Να είναι παρόντες και οι υπουργοίΝίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας
ζήτησε η ΝΔ - Πυρά της αντιπολίτευσης για τις «αμισθί» υπηρεσίες του Πάνου Λάμπρου - Οι ΑΝΕΛ αντικατέστησαν τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που είχε ζητήσει την άμεση κλήση του Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή

Απίστευτες είναι οι μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλούνται από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του βουλευτή τους Νίκου Νικολόπουλου από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την οποία θα αποφασιστεί ο χρόνος κλήσης του Γιάννη Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης για άμεση ακρόαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Τον βουλευτή αντικατέστησε ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος νωρίτερα είχε προσχωρήσει στην γραμμή Μαξίμου κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές. «Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά πώς τις πήρε ο κ. Πανούσης. Είναι νόμιμες; Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα. Εγκαλείται η κυβέρνηση που δεν παίρνει θέση. Όμως έχει την σωστή στάση καθώς περιμένει την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε όμως ο κ. Πανούσης» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπο αυτά τα δεδομένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να κληθεί ο κ. Πανούσης την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Τραγάκης υπενθύμισε στην πρόεδρο ότι η αρχική πρόταση ήταν για άμεση κλήση του πρώην υπουργού ώστε να έχει εξεταστεί εως το τέλος της εβδομάδας.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όμως, με δεδομένη την αντικατάσταση του κ. Νικολόπουλου υπερίσχυσε η πρόταση της πλειοψηφίας και πλέον η κλήση του κ. Πανούση μεταφέρεται για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Εκτός αυτών, ο κ. Τραγάκης είπε ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας κρίνεται αναγκαία η παρουσία τους στην επιτροπή και πρότεινε να κληθούν την επόμενη ημέρα της ακρόασης του κ. Πανούση.

Ο κ. Κώστας Τζαβάρας αναφέρθηκε στο θέμα του κ. Πάνου Λάμπρου και των ειδικών συμβούλων των υπουργών λέγοντας ότι « Αυτός ο κ. Λάμπρου σήμερα μετέχει αμισθί σε μια επιτροπή που επεξεργάζεται νομοθετικά κείμενα για πολιτικές που έχουν να κάνουν με ίδρυση μονάδων υγείας σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρέπει η επιτροπή να ασχοληθεί με την εργασία των άμισθων συμβούλων. Ο Βαρουφάκης είχε αστέρες οικονομολόγους που προσέφεραν αμισθί υπηρεσίες και διαμόρφωναν πολιτική. Αυτό είναι ανωμαλία. Αν κάποιος πιστεύει ότι το αμισθί τον απαλλάσσει από τις ευθύνες είναι γελασμένος.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να κληθούν και οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Τόσκας στην επιτροπή την επομένη της κατάθεσης του κ. Πανούση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Γκιόλας ζήτησε να μην αμφισβητηθεί η «υποχρέωση» κομματικών στελεχών που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα να «συνδιαλέγονται και με κρατουμένους ειδικά για θέματα της υγείας τους».

Πάντως, η κυρία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να αποφύγει την κλήση των δύο υπουργών αλλά και να υποβαθμίσει εκ των προτέρων τα όσα θα πει ο κ. Πανούσης στην επιτροπή. «Μετά την μήνυση που υπεβλήθη δεν ξέρω αν μπορεί να μιλήσει ο κ. Πανούσης» είπε αρχικά η πρόεδρος για να προσθέσει «οι δύο υπουργοί με την μήνυσή τους λένε ότι αυτά που διαρρέονται είναι απόρρητα και καταγγέλλουν τα ΜΜΕ που αναπαράγουν τις καταγγελίες Πανούση. Περιμένετε εσείς να έρθουν εδώ και να μιλήσουν σε μια επιτροπή οι εργασίες της οποίας μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής;».

Τελικά, αποφασίστηκε να καταθέσει πρώτα ο κ. Πανούσης και στην συνέχεια να κριθεί αν είναι απαραίτητη η κλήτευση των υπουργών αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ ενώ στις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης η κυρία Χριστοδουλοπούλου αντέδρασε λέγοντας: «μα τι θέλετε; Να βγουν οι τίτλοι στις εφημερίδες ότι καλούνται οι υπουργοί»!

«Κατηγορώ» Νικολόπουλου: Μήπως έχουμε να κάνουμε συμπτώματα έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της δημόσιας ζωής;
«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛΌχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνουν άνω-κάτω οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Και αυτό, καθώς οι ΑΝΕΛ προχώρησαν σε αντικατάσταση του βουλευτή τους, Νίκου Νικολόπουλου, από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία αποφασίστηκε ο χρόνος κλήσης του Γιάννη Πανούση (το μεσημέρι της άλλης Τετάρτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης για άμεση ακρόαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Τον βουλευτή αντικατέστησε ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος νωρίτερα είχε προσχωρήσει στη γραμμή Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές».

«Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά πώς τις πήρε ο κ. Πανούσης. Είναι νόμιμες; Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα. Εγκαλείται η κυβέρνηση που δεν παίρνει θέση. Όμως έχει την σωστή στάση καθώς περιμένει την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε όμως ο κ. Πανούσης» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ.λ Νικολόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ
Για την σημερινή αντικατάσταση μου
στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση - ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση .
Η αλήθεια σώζει.
Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.
Πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».
Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου;»

Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός. ».

http://fonaklas.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο