Βαρουφάκης σε Guardian: Η Αθήνα είχε την ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος όπως φάνηκε δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις που έλαβε όσο βρισκόταν στο πόστο αυτό, υποστηρίζοντας πως έκανε το σωστό.
«Το casual ντύσιμό του και η ειλικρίνειά του τον έκαναν
αγαπητό για πολύ κόσμο, όταν υπηρέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, αναγκάστηκε τελικά να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα», γράφει ο Guardian.
«Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 ημέρες προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πώς οι πιστωτές της Ελλάδας συμπεριφέρθηκαν στην χώρα, «σαν να ήταν πιόνι σε μια σκακιέρα» καθώς και ότι η Αθήνα «είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε»!
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, οι πιστωτές ενδιαφέρονταν περισσότερο για το να «συντρίψουν» την ελληνική κυβέρνηση διότι «τόλμησε να τους αντιταχθεί», με μοναδικό στόχο να εκφοβίσουν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία.
«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω αυτό το "όπλο"», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Πηγή:  Newmoney.gr