ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ SU-24! Είναι ασφαλής ο δεύτερος πιλότος, επιστρέφει σε ρωσική βάση στη Συρία

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους
SU-24 το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική πολεμική αεροπορία χθες βρίσκεται στα χέρια του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία, βάζοντας τέλος στο θρίλερ αναφορικά με την τύχη του.

«Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. Ακολούθησε η επιβεβαίωση της είδησης από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αμέσως μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία,  οι πληροφορίες για τη τύχη των πιλότων στο αεροσκάφος που κατέρριψαν τα τουρκικά F-16 ήταν συγκεχυμένες με αντάρτες να δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με τον νεκρό πιλότο και τουρκικά ΜΜΕ να λένε ότι είναι ζωντανοί αμφότεροι.
Αργά χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο του ενός εκ των δυο πιλότων του SU-24 καθώς και ενός πεζοναύτη που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση τους.
crashonline