Νέες βόμβες: Αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα και φόρος για αγορά αυτοκινήτων

Νέες βόμβες στις τσέπες των Ελλήνων, βάζουν οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι με σκοπό την είσπραξη επιπλέον εσόδων
ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για έσοδα επιπλέον από τα μέτρα που φαίνεται να έχουν κλειδώσει με τους δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα επιβαρύνει όλους τους οδηγούς αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η πρόταση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων είναι χαμηλά αυτή την περίοδο και δεν θα επιβαρύνει ένας νέος φόρος σημαντικά τις τσέπες των Ελλήνων.
Επίσης, προτείνεται η επιβολή ενός ακόμη φόρου στα νέα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού. Απορρίφθηκε η πρόταση για επιβολή ειδικού τέλους στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συζήτηση για την πιθανότητα αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί, η μεγάλη αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ο χαμηλός πληθωρισμός και η σίγουρη εισπρακτική τους επιτυχία τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμη βάση.
Στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλες προτάσεις, όπως η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές η οποία έχει απορριφθεί από τους δανειστές αλλά δεν θα πρέπει και να αποκλειστεί στο μέλλον.
Στα μη εισπρακτικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί είναι τα έσοδα από τις παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ, περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ύψους 400 – 500 εκατ. ευρώ, έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις κ.λπ.  http://www.imerisia.gr