ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΪΜΠΛΕ: Γιατί πίστεψα τον Τσίπρα.

Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις από τους Σόιμπλε και Σαπέν του υπουργούς οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας αντίστοιχα έρχεται να αποκαλύψει όλα όσα έγινα το 2015 στα εκοφίνι που μετείχε ο Γιάνης Βρουφάκης αλλά και στις συζητήσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αποκαλύπτει «ΤΟ ΒΗΜΑ» σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι
σήμερα ο ιδανικός εκτελεστής του τρίτου μνημονίου .
Ο κ. Σόιμπλε πάντως σημειώνει μέσα στο βιβλίο του «Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό».
Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε  αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση. Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές. Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.  Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα. Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».
Πηγή:  crashonline.gr