Ιγνατίου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση του… τίποτα

Η διαχείριση του Προσφυγικού, και η γενικότερη “προβληματική” λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέκεται αφορμή για ένα σκληρό κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ευρώπη… Ποιά Ευρώπη θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε, παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση. Και η αλήθεια είναι πικρή και άκρως ενοχλητική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του τίποτα αναλώνεται σε τι νομίζετε; Στην πίεση (και την καταπίεση) που ασκεί στα δικά της κράτη-μέλη, αντί να τα στηρίζει και να τα υποστηρίζει. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ταπεινωτικά για τις χώρες-μέλη, ιδιαίτερα τα λεγόμενα μικρά κράτη, στα οποία περιλαμβάνω εκτός της Κύπρου, και την Ελλάδα.
Είναι φριχτός ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τόσο σοβαρά θέματα, όπως η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η κα Μέρκελ. Είναι ταυτόχρονα και υπονομευτικός για το κοινό όραμα της “ευρωπαϊκής οικογένειας”.
Αν και είχε σχεδιαστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο, η ΕΕ αποτελεί πλέον εργαλείο για τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι τα άβουλα πιόνια του οικονομικού και πολιτικού παιχνιδιού του Βερολίνου”.
Πηγή:  ysterografa.gr