Ιδανικό γεύμα για τις καθημερινές, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού herbes de provence
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 3 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες φέτες μοτσαρέλα
- 1 φλιτζ. ντοματίνια
- 1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα herbes de provence, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και τα δύο πιπέρια. Πασπαλίστε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές.
- Βάλτε ένα μεγάλο πυρέξ στην εστία, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετέ το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά για κάθε πλευρά).
- Βάλτε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο για 20-22 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο, γαρνίρετε με το τυρί και ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό, περιχύστε το με ξύδι μπαλσάμικο και σερβίρετε αμέσως. http://www.govastileto.gr