Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Κοτόπουλο caprese

Ιδανικό γεύμα για τις καθημερινές, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!


Υλικά:


  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού herbes de provence
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες φέτες μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα herbes de provence, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και τα δύο πιπέρια. Πασπαλίστε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές.
  3. Βάλτε ένα μεγάλο πυρέξ στην εστία, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετέ το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά για κάθε πλευρά).
  4. Βάλτε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο για 20-22 λεπτά περίπου.
  5. Βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο, γαρνίρετε με το τυρί και ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό, περιχύστε το με ξύδι μπαλσάμικο και σερβίρετε αμέσως. http://www.govastileto.gr