Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eυρωπαϊκή Ένωση -Τουρκία: Η συμφωνία της ντροπής.

Της Μαρίας Δεναξά
Κατά γράμμα εφαρμόστηκε η τεχνική του « άρτου και θεάματα » την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, για να κρύψει την ντροπιαστική και απάνθρωπη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε με την Τουρκία. 

Η σύλληψη του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μόνο τυχαία δεν φαντάζει από την στιγμή που
στο Μολενμπεκ, η παρουσία του δεν ήταν κοινό μυστικό, σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες στην γαλλική τηλεόραση. 

Μια σύλληψη, η οποία ήρθε την στιγμή που το παζάρι των Ευρωπαίων με την Τουρκία για την συμφωνία του σοκ, που στην ουσία αποφέρει θανάσιμο χτύπημα στο δικαίωμα για άσυλο στην γηραιά Ηπειρο, εχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή καθώς υψώνει ξανά στην επικράτεια της ένα σύγχρονο σιδηρούν παραπέτασμα, ώστε να προστατεύσει τους ηγετίσκους της, απο άλλο ένα σοβαρό ζήτημα που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις ενέργειες τους, αλλά δεν κατάφεραν να επιλύσουν.

Οι εικόνες της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και η σύλληψη του Αμπντεσλάμ κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και ο γραπτός λόγος που αφιερώθηκαν το Σαββατοκύριακο στις λεπτομέρειες της ιστορίας απο τα Δυτικά ΜΜΕ είναι ατελείωτος, εν αντιθέσει με την είδηση για την συμφωνία της ντροπής. 

Μια συμφωνία που επιτρέπει στην Μέρκελ - η οποία πρωτοστάτησε στο παρασκήνιο για να κλείσει ο δρόμος των Βαλκανίων - να αποσυμπιέσει προσωρινά την κοινωνική δυσαρέσκεια στη χώρα της και τα προβλήματα που αυτά της δημιουργούν και την ίδια ώρα να μειώσει αποτελεσματικά την υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία. Γεγονός που το έχει καταφέρει μιας και πλέον καταφθάνουν καθημερινά εκεί λιγότεροι απο 100 πρόσφυγες και μετανάστες . 

Απο την άλλη ο κλινικά νεκρός για την Γερμανία, τους Γάλλους και τους Ευρωπαίους Ολαντ, που το επιτελείο του ενδεχομενως και να παρακαλούσε να γραφτεί άλλο ένα επεισόδιο στο θρίλερ της τρομοκρατίας για να αναστηθεί στις δημοσκοπήσεις, δεν έχασε την ευκαιρία και βγήκε απο την αφάνεια των Βρυξελλών. 

Τυφλός και κωφάλαλος μήνες τώρα στο δράμα των προσφύγων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Καλαί, οπου πρόσφυγες και μετανάστες ράβουν το στόμα τους και κάνουν απεργία πείνας,εμφανίστηκε απο το πουθενά για να δείξει ότι κάτι κάνει στο ζήτημα της τρομοκρατίας.Αλλά ποιον πείθει πια; 

Τον Ολαντ, όπως και την πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών, το μόνο που τον ενδιέφερε απ αυτά που διαδραματίστηκαν στους διαδρόμους και στις αίθουσες αποφάσεων των Βρυξελλών, ήταν η έκταση των απαιτήσεων της Τουρκίας για να αποδεχθεί τον ρόλο του χωροφύλακα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Κατά τα άλλα, πλήρης αδιαφορία και απαξίωση για τον επίσημο ενταφιασμό - υπο την πίεση των λαικιστών και των ακροδεξιών που θρέφονται απο τις ευρωπαικές πολιτικές - των βασικών αρχών της Ευρώπης για αλληλεγγύη και το δικαίωμα του ασύλου. 

Η συμφωνία τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία χαρακτηρίζεται ακραία. Οπως αναφέρθηκε σε λιγοστά δημοσιεύματα στον γαλλικό τύπο, η αποστολή στην Τουρκία όλων των προσφύγων και μεταταναστών χωρίς διαχωρισμό (ναι αυτό προβλέπει η συμφωνία) που θα τολμήσουν να ξεμπαρκάρουν στην Ευρώπη, είναι έργο της Αγκελας Μέρκελ που θέλει έτσι να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε υποψήφιους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Οσο κι αν το αρνούνται Γερμανοί αξιωματούχοι, το μαγείρεμα έγινε την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες. Οταν η Μέρκελ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και τον Αχμέτ Νταβουτογλου αποκλείοντας την παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ και του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ. Επί πέντε ώρες οι τρείς τους αποφάσισαν τις μαζικές απελάσεις και το δικαίωμα να αναλάβει ρόλο κλειδί στο θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού η Τουρκία. Μια αυταρχική σχεδόν χώρα που συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν με περισσή υποκρισία να την χαρακτηρίσουν ασφαλή.

Για τα προσχήματα η πρόταση επανεισδοχής/επανεγκατάστασης «ένας προς έναν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, απλά διατηρήθηκε μέσα στην συμφωνία. Ετσι καμία ευρωπαική χώρα δεν εξέφρασε την αντίθεση της, έστω την δυσαρέσκεια της κατά την διάρκεια της συνόδου στο απάνθρωπο περιεχόμενο της που παραβιάζει ακόμα και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου. Ακόμη χειρότερα κανένας ηγέτης δεν τόλμησε να προβάλλει αντίσταση στην γερμανική παντοδυναμία και τον επικίνδυνο παραλογισμό. Εκκωφαντική απραξία που δείχνει πλεόν ξεκάθαρα ποιος αποφασίζει και διατάζει μέσα στην Ευρώπη. 

Τι προβλέπει η συμφωνία της ντροπής 

Το νομικό πλαίσιο που πρότειναν οι γερμανοί και ενέκρινε η Ευρωπαική Επιτροπή, καθιστά νόμιμη την αναστολή της χορήγησης ασύλου: αν οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες το ζητήσουν στην Ελλάδα, κάτι που πράττουν σπάνια. Η αίτηση τους θα εξετάζεται στα HotSpots και θα απορρίπτεται αυτόματα απο την στιγμή που πέρασαν απο μια « ασφαλή χώρα » όπως πλεον θα πρέπει να αποκαλούμε την Τουρκία! Στο άκρον άωτον του κυνισμού και της αναλγησίας, προστίθεται η δέσμευση της μετεγκατάστασης 72000 προσφύγων στην ΕΕ αλλά σε εθελοντική βάση, κάτι το οποίο δεν έχει καμία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αν λάβει κάποιος υπόψη του το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη γύρω απο το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. 

Το παραπάνω ήταν το βασικό σημείο της συμφωνίας που αποδέχθηκαν ομόφωνα οι 28 και η Τουρκία η οποία πήρε σχεδόν ότι ζήτησε: επανέναρξη και ενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ε.Ε, την είσπραξη 6 δισ. εως το τέλος του 2018, επιτάχυνση της διαδικασίας κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε, το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2016.

Αυτή η συμφωνία λοιπόν προκαλεί ισχυρά πλήγματα στην Ευρωπαική οντότητα και υπάρξη για τους παρακάτω λόγους. 


  • Η γηραιά Ηπειρος μετατρέπεται κι επίσημα σε ένα κλειστό φρούριο για πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παρακαλούνται πλέον να παραμείνουν στις χώρες τις οποίες εγκαταλείπουν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους όπως και των οικογενειών τους.
  • Το γαλλογερμανικό ζεύγος μας τελείωσε. Το Βερολίνο αναδείχθηκε η μια και μοναδική υπολογισιμη δύναμη στην Ευρώπη, που ωστόσο οι πολιτικές που επιβάλλει χαρακτηρίζονται απαράδεκτες και ανυπόφορες απο την πλειοψηφία των Ευρωπαίων.
  • Οι Ευρωπαικοί θεσμοί εξουδετερώθηκαν απο το Βερολίνο. Πολλοί αναρρωτιούνται τώρα σε τι πραγματικά χρησιμεύουν.
  • Την ίδια ώρα η Τουρκία έλαβε λευκή επιταγή με τον νέο της ρόλο ώς συνοριοφύλακας της Ευρωπαικής Ενωσης, η οποία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εγκαταλείψει μια απο τις πιο βασικές και θεμελιώδεις αρχές της, όπως είναι αυτή της αλληλεγγύης …
Πηγή:  onalert.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο