Κτύπημα κάτω από τη μέση: Επανέφερε ξαφνικά το σενάριο του Grexit ο “φίλος” Πιέρ Μοσκοβισί.

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ζητεί από όλες τις πλευρές ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό πριν από την επίτευξη συμφωνίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι
ο Πιερ Μοσκοβισί χρησιμοποίησε μετά από καιρό τη λέξη Grexit, λέγοντας πάντως πως εκτιμά ότι θα αποφευχθεί το Grexit, παρά την εμπλοκή που έχει ανακύψει στη διαπραγμάτευση.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος πολιτικός επισήμανε ότι η Κομισιόν επιχειρεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο και να ρίξει γέφυρες ανάμεσα στις πλευρές που διαπραγματεύονται για να κλείσει η αξιολόγηση.
Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο τόσο στη φορολογία, όσο και στο ασφαλιστικό, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις», παρ’ ότι δεν έχει «κλείσει» η συμφωνία. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αποτελεί μία καλή ευκαιρία, προκειμένου να συζητηθούν η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και το θέμα του χρέους.
Τέλος, ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η παρουσία του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για τη συμφωνία.

Πηγή: mignatiou.com