Ψητές φτερούγες κοτόπουλο με ντιπ γιαούρτι με μυρωδικά

Υλικά

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλο


Για τη μαρινάδα:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. μουστάρδα
50 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
2 κ.γ. ρίγανη
2κ.γ. δυόσμο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ:

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
3 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις φτερούγες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τις φτερούγες με την μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν γιατί το γιαούρτι αρπάζει εύκολα.

Για το ντιπ ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα βουτώντας τις φτερούγες στο γιαούρτι και συνοδεύουμε με ψητές πατάτες φούρνου. http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων