Ψητές φτερούγες κοτόπουλο με ντιπ γιαούρτι με μυρωδικά

Υλικά

2 κιλά φτερούγες κοτόπουλο


Για τη μαρινάδα:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. μουστάρδα
50 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
2 κ.γ. ρίγανη
2κ.γ. δυόσμο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ:

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
3 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις φτερούγες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τις φτερούγες με την μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν γιατί το γιαούρτι αρπάζει εύκολα.

Για το ντιπ ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα βουτώντας τις φτερούγες στο γιαούρτι και συνοδεύουμε με ψητές πατάτες φούρνου. http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων