Τυροψωμάκια

Τι χρειαζόμαστε:
-60 γρ. βούτυρο λιωμένο
-1 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

-1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
-100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-180 ml. χλιαρό νερό
-400 γρ. αλεύρι σκληρό

Πώς το κάνουμε:
-Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε εως ότου γίνει χλιαρό.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
-Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (δεν θα το πάρει όλο) και το νερό (δεν θα το πάρει όλο), μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μπάλα. Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.
-Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα (λαδωμένη) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ρόδίσουν.               actuality-online.blogspot.gr





HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων