Παραλία Μύρτου, ένα διαμάντι στο Ιόνιο

Θεωρείται μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Κεφαλονιάς αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και όχι άδικα αφού η ομορφιά της δύσκολα συγκρίνεται.
Η παραλία του Μύρτου είναι από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού και γι’
αυτό το λόγο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και επισκεπτών κάθε χρόνο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και διαθέτει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Αυτό που την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι ότι περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει ένα μήκος περίπου 800 μέτρων.
Η παραλία είναι βέβαια βραβευμένη με γαλάζια σημαία και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ο,τι θέλουν καθώς είναι μια οργανωμένη αμμουδιά. Ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα είναι ιδανικά για όσους θέλουν μια όμορφη αλλά και οργανωμένη παραλία. Στο Μύρτο θα φτάσετε μετά από μια απόσταση περίπου τριών τέταρτων από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι αλλά το θέαμα που θα αντικρίσετε θα σας κόψει την ανάσα, ενώ η θέα πάνω από το Μύρτο αφήνει άναυδο τον επισκέπτη με το εντυπωσιακό τοπίο να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό.
Εκτός από την παραλία του Μύρτου, όμως, ολόκληρο το νησί διαθέτει μοναδικής ομορφιάς παραλίες όντας μάλιστα το μεγαλύτερο και πιο ορεινά των Επτανήσων. Στις ακτές της Κεφαλλονιάς σχηματίζονται πολλοί κολπίσκοι και ακρωτήρια ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σπήλαια του νησιού. Ιδιαίτερα φημισμένο επίσης είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης που δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό και αποτελεί ιδανικό σημείο για βόλτα με βάρκα. Αν επιλέξετε το νησί της Κεφαλονιάς για τις διακοπές σας εκτός από την παραλία του Μύρτου και όλες τις άλλες όμορφες αμμουδιές σίγουρα θα εντοπίσετε και τα δικά σας κρυμμένα μυστικά που θα σας κάνουν επιστρέφετε στο νησί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που έχει τόσο φανατικούς θαυμαστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων