Η πανέμορφη ακτογραμμή της Ιρλανδίας

Από τους επιβλητικούς της βράχους που απόκρημνοι χάνονται στο νερό και τη θάλασσα που άλλοτε δείχνει γαλήνια στον ορίζοντα κι άλλοτε «ξέσκεπη, όρθια», όπως έγραφε ο ποιητής, σε συνεπαίρνει με τον «καλπασμό» της, αυτή είναι η
Ιρλανδία όπως την αποτύπωσε στο φακό του ο Ιταλός φωτογράφος Marco Bottigelli.
Για να ολοκληρώσει την εκπληκτική φωτογραφική συλλογή του, ο 35χρονος διένυσε πάνω από 1900 χιλιόμετρα ταξιδεύοντας στην ιρλανδική ακτογραμμή θαυμάζοντας το σαγηνευτικό τοπίο αλλά και περιμένοντας την ιδανική στιγμή για την τέλεια λήψη.
«Η Ιρλανδία πάντα ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στην Ευρώπη», σημείωσε ο φωτογράφος, «είναι άγρια και ταυτόχρονα φιλόξενη. Λατρεύω τα τοπία της και τη φύση αλλά θαυμάζω και τους γραφικούς φάρους και τα κάστρα της. Είναι ονειρεμένη χώρα για φωτογράφους».
Για να μπορέσει να βγάλει τη φωτογραφία του τη σωστή στιγμή ο Bottigelli συχνά κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του περιμένοντας τον κατάλληλο φυσικό φωτισμό. «Με τον καιρό που διαρκώς αλλάζει νιώθεις πολύ την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει», εξηγεί.
«Στόχος μου», καταλήγει, «είναι να προκαλώ συναισθήματα μέσω των φωτογραφιών μου και να προκαλώ όσους τις βλέπουν να εκτιμούν την πολύτιμη φύση».
irlandia8 irlandia9 irlandia10 irlandia1 irlandia2 irlandia3 irlandia4http://www.newsbeast.gr